Friss hírek

Horner: Az Osztrák Nagydíj példaként szolgálhat a többi versenypálya számára

A július elejére tervezett zárt kapus Osztrák Nagydíj remek példaként szolgálhat majd a többi versenyrendező számára ahhoz, hogy ők is le tudják bonyolítani futamaikat a koronavírus-járvány közepette – mondja Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke.

A járvány miatt eddig 10 F1-es verseny halasztásáról vagy törléséről döntöttek, a száguldó cirkusz vezetősége pedig úgy tervezi, hogy július elején Spielbergben rajtoltatja el a világbajnokságot.

A zárt kapus európai versenyek után a mezőny Ázsia, Amerika, majd a Közel-Kelet felé veheti az irányt. 

A Red Bull Ringen két versenyt rendezhetnek júliusban: az egyiket július 5-én, a másikat 12-én, természetesen nézők nélkül, szigorú biztonsági intézkedések mellett.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondja, az energiaital-gyártó kőkeményen dolgozik azon, hogy a júliusi futamok megvalósuljanak.

„A Red Bull tényleg elkötelezett amellett, hogy elrajtoltassa a világbajnokságot. Rengeteg erőfeszítést fektetnek abba, hogy lehessen verseny Ausztriában” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak adott interjújában.

„Ez a pálya a Red Bull tulajdonában áll, szóval nyilván az ő irányításuk alatt vannak a dolgok, de szorosan együttműködnek a helyi hatóságokkal és a kormánnyal.”

„Természetesen a szűrés és a tesztelés, illetve azok a korlátozások, melyeket be kell iktatni, meglehetősen drasztikusak lesznek, de ha ezeknek köszönhetően újraindulhat a sport, akkor azt gondolom, az egy olyan példa lehet, amit a többi pálya is követhet.”

Horner azt mondja, a nézők nélküli hétvégék természetesen nagyon szokatlanok lesznek minden résztvevő számára.

„Amikor ismét nekilátunk, azt gondolom, egy szűk munkacsoportot kell majd létrehozni, csapatonként talán kevesebb mint 80 emberrel, akiknek ugyanabban a hotelben kell maradniuk, együtt kell utazniuk, és nem érintkezhetnek a többi csapattal.”

„Szóval elég szigorú megszorítások lesznek. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg tesztelés és szűrés lesz, és nem fogunk érintkezni a helyi közösséggel sem.”

„Úgy gondolom, lesznek procedúrák, melyek a résztvevők védelmét szolgálják, és melyek szükséges óvintézkedések annak érdekében, hogy ezeket a versenyeket meg lehessen rendezni, szóval nem egy szokásos nagydíjformátum lesz.”

Habár vannak, akik kételkednek abban, hogy a Forma-1-es világbajnokságot meg lehet rendezni idén, Horner szerint biztosan lesznek versenyek idén.

„Versenycsapat vagyunk, és szükségünk van egy bajnokságra, amiben versenyezhetünk. Elképzelhetetlen az, hogy nem versenyzünk idén, és úgy gondolom, nagyon valószínűtlen, hogy nem lesz egy esemény sem, vagy világbajnokság.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!