Horner: Bárhogy is alakul, mi tudjuk, hogy mindent beleadtunk!

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, az elmúlt években a fél karjukat odaadták volna azért, hogy olyan helyzetben legyenek, mint idén. A szakember úgy érzi, Max Verstappen élete formájában van, így optimistán várja a 2021-es szezon utolsó versenyeit.

Az idei világbajnokságból már csak két verseny van hátra: a Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Szaúd-Arábiában vendégeskedik, egy héttel később pedig Abu Dhabiban zárul a szezon.

A Red Bull még mindig bajnoki címre esélyes: Max Verstappen 8 pontos előnyt élvez a tabellán Lewis Hamiltonnal szemben, míg a konstruktőri versenyben az energiaital-gyárosok lemaradása mindössze 5 pont a Mercedes mögött.

Hirdetés
 

VERSTAPPEN REMEKÜL BÍRJA A NYOMÁST

Christian Horner szerint Verstappen idén rendkívül érett versenyzést mutatott be, és bizonyította azt is, hogy nagyon jól bírja a nyomást.

„Ne tévedjünk, az első F1-es bajnoki címért való küzdelem intenzív pillanat az ember pályafutásában, de Max rendkívül lenyűgöző érettségről tett tanúbizonyságot a szezon során” – fogalmazott a Red Bull csapatfőnöke.

„Higgadt, és hihetetlenül jól kezeli a nyomást, és úgy gondolom, jobban vezet, mint valaha. Remek példa volt erre a katari verseny: nem érezte úgy, hogy elkaphatja Lewist, de a rádión azt mondta, hogy ’szeretett volna szórakozni egy kicsit’. Max igazán közérthető, a nevén nevezi a dolgokat. Nem dolgozik együtt sportpszichológussal, ő így birkózik meg a dologgal.”

„Pontosan azért dolgoztunk eddig, hogy harcoljunk ezért a két bajnoki címért. Az utolsó néhány verseny következik, és rendkívül szoros a küzdelem. Max csak 8 pont előnyben van az egyéni tabellán, a konstruktőri versenyben pedig 5 pont a lemaradásunk. A korábbi években a fél karunkat odaadtuk volna azért, hogy ilyen helyzetben legyünk a bajnokság ezen szakaszában.”

„Az élen akarunk lenni, a bajnoki címekért akarunk harcolni, és bár intenzív év volt, a nyomást valójában mi helyezzük saját magunkra. A tapasztalatunk előnyt jelent, csak azon dolgok miatt aggódunk, amit kontrollálni tudunk, olyanok miatt nem, amire nincs ráhatásunk – főleg, hogy ilyen sok forog kockán.”

EZ CSAK EGY SPORT

Horner azt mondja, bár voltak idegtépő pillanatai a szezonnak a pályán és azon kívül is, összességében nagyon élvezte a Mercedesszel való küzdelmet.

„Nagyon élveztem ezt a bajnokságot, és fenomenális szezont jelent számunkra az, hogy képesek voltunk harcolni a Mercedesszel és Lewisszal. Vannak, akik tündökölnek a nyomás alatt, mások pedig megtörnek, én viszont mindig is azt éreztem, hogy a legjobbamat tudom nyújtani a nyújtani nyomás alatt, és az idei év sem különbözik a korábbiaktól. A pályán kívül persze egy kicsit több dolog vonja el az ember figyelmét, de amint jön a zöld lámpa, minden más jelentéktelenné válik.”

„Az F1-ben nem életeket mentünk, ez csupán egy sport, szóval fontos, hogy megtartsunk bizonyos perspektívát. Intenzív versengésről beszélünk, de vannak más dolgok is, amik ugyanúgy fontosak – például időt tölteni a családdal, sétálni egyet a kutyával… Én így lazítok.”

„Az embereknek mindig lesz véleménye a sporttal és a csapattal kapcsolatban. Viszont nem élheted az emberek véleménye szerint az életedet, meg kell békélned a saját hozzáállásoddal, és aszerint kell élned.”

DRÁMAI HÉTVÉGÉT VÁR

A hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjjal kapcsolatban a Red Bull csapatfőnöke kifejtette, egy igazán izgalmas és drámai versenyt vár az F1 legújabb pályáján.

„Az első szaúd-arábiai verseny következik, a pálya pedig az alapján, amit eddig láttam, őrületesnek tűnik” – mondta a szakember. „Rendkívül gyors, az első szektor pedig olyan, mint Szuzukában, csak épp falakkal! Óriási kihívás lesz, és meggyőződésem, hogy rengeteg izgalom és dráma vár ránk.”

„Nagyon oda fogunk majd figyelni a Forma-2-es versenyre is. Papíron motorigényes pályának tűnik, szóval az ember azt gondolná, a Mercedesnek fekszik majd, és úgy fest, ők is így érzik, de egyszerűen nem tudhatjuk.”

„Aztán következik majd Abu Dhabi, ahol 2020-ban mi voltunk az első csapat, melynek 2013 óta sikerült legyőznie a Mercedest. Az idei évre viszont jelentősen változtattak a pályán. A legjobb tudásunk szerint készülünk fel és teljesítünk majd, és meglátjuk, hogyan végzünk.”

„Bármi is történik a bajnokság végén, tudni fogjuk, hogy mindent beleadtunk. Idén hihetetlen volt a versenyzés, a rivalizálás intenzív, ami sarkítja a véleményeket, ugyanakkor viszont óriási közönséget vonz, és ez a csodálatos benne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Bárhogy is alakul, mi tudjuk, hogy mindent beleadtunk!
Alonso hibája után változtat a rajtkockákon az FIA
Norris nem vár csodát Melbourne-ben, de nem olyan rossz a helyzet, mint kívülről tűnik
Hamilton 10 éve a Mercedesnél: Sokan azt mondták, rosszul döntöttem!
Aston Martin: Csábító volt visszahívni Vettelt, amikor Stroll lesérült

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!