Friss hírek

Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra

Megerősödve, harcra készen fog visszatérni a nyári szünetről a Red Bull Forma-1-es csapata – állítja az istállót irányító Christian Horner, aki szerint a szezon első felében a csapattagok bőven kiérdemelték a néhány hetes pihenőt.

A Red Bull bajnoki éllovasként érkezhetett meg a Hungaroringre, a verseny azonban katasztrofálisan alakult a csapat számára: Valtteri Bottas rajt utáni hibája miatt Sergio Perez kiesett, Max Verstappen pedig a mezőny végére csúszott, és csak néhány pontot tudott gyűjteni.

A holland hátránya jelenleg 8 pont a tabellán Lewis Hamiltonnal szemben, míg a Red Bull lemaradása 12 pontnyi a Mercedes mögött.

„6 versenyt nyertünk a szezon első felében. Ha megnézzük azokat a versenyeket, melyeken nem teljesítettünk jól, láthatjuk, hogy Azerbajdzsán sem Max hibája volt, Silverstone sem Max hibája volt, és a hungaroringi eset sem Max hibája volt” – magyarázta Christian Horner csapatfőnök, aki biztos benne, az év második fele jobban alakul számukra.

„A szerencse forgandó! A szezon során kiegyenlítődik majd, és várom már az idény második felét. Azt gondolom, az egész csapat megérdemli a nyári szünetet, és a versenyzőknek is jut egy kis pihenés. Higgyenek nekem, harcolni fogunk a bajnokság második felében, szóval érdekes lesz!”

A Red Bull nehéz időszakon van túl, hiszen Max Verstappen a Lewis Hamiltonnal történt ütközés következtében nem tudott pontot szerezni Silverstone-ban, és jó eséllyel motorja is javíthatatlanul megsérült a balesetben. Sergio Perez szintén elveszíthet egy motort a Hungaroringen történtek után, így könnyen lehet, hogy mindketten rajtbüntetést kapnak majd a bajnokság második felében.

„Ez határozottan nem segít majd. Rendkívül komoly baleseti károk keletkeztek, és jó eséllyel két motort is elveszítettünk más versenyzők akciói miatt, szóval igen, nagyon frusztráló” – folytatta Horner. „De a bajnoki tabellán akkora a hátrányunk, mint amekkora a különbség egy első és egy második hely között.”

„Most jön a nyári szünet, az utolsó pár futamon pedig óriási balszerencsénk volt: brutális károk keletkeztek, alkatrészek és motorok sérültek, de össze fogjuk szedni magunkat, és harcolni fogunk a bajnokság második felében.”

„Nyilván kemény heteken vagyunk túl, de a dolgok nagyon gyorsan változhatnak, ahogy láthattuk is, és nagyon sok van még hátra az idei bajnokságból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!