Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek - F1VILÁG.HU

Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek

HIRDETÉS
Brutális következményekkel járt Valtteri Bottas hibája a Red Bull csapata számára a hétvégi Magyar Nagydíjon – ezt mondja Christian Horner, az energiaital-gyárosok csapatfőnöke, aki persze tudja, a finn pilóta nem a Mercedes utasítására törte össze autóikat.
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda runs wide at the start as cars tangle ahead of him during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 01, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Bottas a 2. helyről vágott neki a hungaroringi versenynek vasárnap, ám az első kanyarban a vizes pályán elrontotta a féktávot, és nekicsúszott Lando Norris McLarenjének. A balesetbe a két Red Bull is belekeveredett: Sergio Perez azonnal kiesett, Max Verstappen pedig ugyan folytatni tudta, ám csak a 10. helyen ért célba, Sebastian Vettel kizárása miatt azonban még előreléphet egy pozíciót.

Mivel Lewis Hamilton a 3. (Vettel büntetése esetén a 2.) helyen zárta a Magyar Nagydíjat, Verstappen elveszítette a vezetést a bajnoki összetettben, a Mercedes pedig a konstruktőri tabellán is az élre került.

Christian Horner természetesen csalódott a történtek miatt.

„Az eredmény sajnos az lett számunkra, hogy Bottas mindkét autónkat kiiktatta” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Sajnos láthattuk, hogy Valtteri gyengén rajtolt, nyilván elvétette a féktávot, és nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek azzal, hogy mindkét autónkat kiütötte. Jelentős mértékű a kár, egy újabb motort veszítettünk el Sergio esetében, és Max versenye is nagy csapást szenvedett.”

„Azt kell mondanom, a szerelők csodát tettek, hogy működésre bírták az autót – néhány dolgot megigazítottak rajta, hihetetlenül dolgoztak. De nyilván nagyon bosszantó, ami történt.”

„Brutális a dolog számunkra, de azt gondolom, a csapat remek munkát végzett azzal, hogy az autó vissza tudott térni a pályára. Aztán megcsinálták a leggyorsabb bokszkiállást is, Max pedig harcolt a pontért, ami döntő fontosságú lehet az év végén.”

A Red Bullnak már a silverstone-i baleset is komoly fejtörést okozott a költségplafon miatt, most ráadásul Pereznek jó eséllyel egy negyedik motorra is szüksége lesz majd a szezon hajrájában, ami rajtbüntetést von maga után. A hungaroringi baleset ráadásul újfent jelentős költségekkel jár, ami akár a fejlesztésekre is hatással lehet.

Arra a kérdésre, hogy a Mercedest irányító Toto Wolff elnézést kért-e tőle a történtekért, Horner vállat vonva így felelt: „Miért, ki fogja fizetni a számlát?”

Hirdetés

„Ilyen a versenyzés. Nem Toto vezette az autót, hanem a versenyzője. Meggyőződésem, hogy nem mondta neki azt, hogy ’törd össze a Red Bullokat’. Persze abban is biztos vagyok, hogy annyira azért nem sajnálta a végeredményt, de biztos vagyok benne, hogy nem mondta Valtterinek, hogy ilyet csináljon.”

„Számunkra a következmények brutálisak, és költségplafon van érvényben, amit meg kell vizsgálnia az FIA-nak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!