Költségplafon-ügy

Horner: Bőven volt idő a verseny újraindítására Monzában!

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint bőven lett volna idő arra, hogy újraindítsák a vasárnapi Olasz Nagydíjat azt követően, hogy Daniel Ricciardo megálló McLarenje miatt pályára kellett küldeni a biztonsági autót.

Ricciardo autója a futam 47. körében állt meg műszaki hiba miatt a két Lesmo kanyar között, és mivel meglehetősen rossz helyen parkolt, a versenyirányítás úgy döntött, pályára küldi a biztonsági autót.

A versenyben vezető Max Verstappen kényelmes előnyben állt az élen, a Safety Car azonban természetesen összerázta a mezőnyt. Ehhez azonban idő kellett – és mivel a biztonsági autó először nem az első helyen álló Verstappen, hanem George Russell elé állt be, a végén egész egyszerűen nem volt idő a futam újraindítására.

Hirdetés
 

„Mi sem akarunk a biztonsági autó alatt futamot nyerni” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sports F1 televíziónak. „És olyasvalami ez, amiről sok-sok éve beszélünk már, hogy be kellene fejezni a versenyeken. Elég idő volt arra, hogy folytatódjon a verseny. Azt hiszem, rossz autó elé álltak be, George Russell elé álltak be.”

„A miénk volt a leggyorsabb autó, és szerettük volna a pályán megnyerni a futamot, nem a biztonsági autó mögött. Szóval osztozunk a rajongók csalódottságában, mivel egy körömrágós befutót vettek el tőlünk.”

Horner azt sem érti, miért tartott olyan sokáig Ricciardo autójának eltávolítása.

„Egyszerűen csak szerettem volna látni, hogyan bontakozik ki a verseny. Szerintem úgy is nyertünk volna, ha nem lett volna biztonsági autó, mert elég tempónk volt az egykiállásos taktikával. Megspóroltunk egy új szett gumit, volt egy új garnitúránk Charles bejáratott szettjéhez képest. De lett volna egy parádés befutó, amit nem láthattunk.”

„És szerintem ez azon elvek ellen ment, amiket megvitattunk korábban. A legnagyobb vesztesek tehát sajnos a rajongók voltak. Gyorsan meg kell vizsgálnunk ezt, hogy kezelni tudjuk. Át kell rágnunk magunkat a részleteken.”

„Szerintem viszont bőven volt idő arra, hogy folytatódjon a verseny. És egy olyan autóról volt szó, ami nem a gumifalnak ütközött. Csak leparkolt a pálya szélén.”

A versenyirányítás a futamot követően egyébként magyarázatot adott a késlekedésre: azt mondták, Ricciardo autóját egyszerűen nem tudták üresbe tenni a sportbírók, ami megnehezítette a mentést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Bőven volt idő a verseny újraindítására Monzában!
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!