Horner cáfolja Perez szavait: Ő is rápróbált a leggyorsabb körre! - F1VILÁG.HU

Horner cáfolja Perez szavait: Ő is rápróbált a leggyorsabb körre!

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner megcáfolta versenyzőjét, Sergio Perezt, mondván, a mexikói versenyző is megpróbálta megfutni a leggyorsabb kört a múlt vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 19: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 19, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A versenyt a Red Bull mexikói pilótája nyerte meg, megelőzve csapattársát, Max Verstappent, a holland pilótánál viszont csak 6 ponttal tudott többet szerezni Dzsiddában, a kétszeres világbajnok ugyanis a verseny utolsó körében megfutotta a leggyorsabb kört, és bezsebelte az azért járó bónuszpontot.

Perez a futam után arról beszélt, magyarázatot vár a történtekre, neki ugyanis nem engedték, hogy ilyennel próbálkozzon.

„Igen… Két körrel a vége előtt rákérdeztem, miközben azt mondogatták nekünk, hogy… Azt mondták, hogy tartsunk egy bizonyos tempót. Azt mondták, enyém a leggyorsabb kör, tartsam a tempót, egy meghatározott tempót” – magyarázta a rutinos pilóta. „Azt gondoltam, ugyanez a kommunikáció volt Max felé is, vagy ilyesmi. Felül kell vizsgálnunk a dolgok, mert én kétségkívül más információkat kaptam, és nem tudtam nyomni neki akkor.”

Újságírói kérdésre viszont Christian Horner is reagált a témában, ő viszont épp az ellenkezőjét állította: szerinte Perez is ugyanúgy megpróbálkozott a leggyorsabb körrel a legutolsó körben.

„Szerintem arra a konklúzióra jutottunk, hogy ez az utolsó kör. Ha menni fog érte, hát menni fog érte. Szerintem ő is erre a következtetésre jutott. Mindkét pilótának megvolt az információ. Checóé volt a leggyorsabb kör azon a ponton, megkérdezte, mennyi is pontosan, szóval nyilvánvaló volt, miért is kérdezte” – magyarázta Horner.

„Tudta, hogy Max rápróbál majd, Checo pedig már az első pár kanyar után feladta. Már ott másfél tizedes hátrányban volt, és látszott, hogy vissza is vett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!