Horner cáfolja Perez szavait: Ő is rápróbált a leggyorsabb körre! - F1VILÁG.HU

Horner cáfolja Perez szavait: Ő is rápróbált a leggyorsabb körre!

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner megcáfolta versenyzőjét, Sergio Perezt, mondván, a mexikói versenyző is megpróbálta megfutni a leggyorsabb kört a múlt vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon.

A versenyt a Red Bull mexikói pilótája nyerte meg, megelőzve csapattársát, Max Verstappent, a holland pilótánál viszont csak 6 ponttal tudott többet szerezni Dzsiddában, a kétszeres világbajnok ugyanis a verseny utolsó körében megfutotta a leggyorsabb kört, és bezsebelte az azért járó bónuszpontot.

Perez a futam után arról beszélt, magyarázatot vár a történtekre, neki ugyanis nem engedték, hogy ilyennel próbálkozzon.

 

„Igen… Két körrel a vége előtt rákérdeztem, miközben azt mondogatták nekünk, hogy… Azt mondták, hogy tartsunk egy bizonyos tempót. Azt mondták, enyém a leggyorsabb kör, tartsam a tempót, egy meghatározott tempót” – magyarázta a rutinos pilóta. „Azt gondoltam, ugyanez a kommunikáció volt Max felé is, vagy ilyesmi. Felül kell vizsgálnunk a dolgok, mert én kétségkívül más információkat kaptam, és nem tudtam nyomni neki akkor.”

Újságírói kérdésre viszont Christian Horner is reagált a témában, ő viszont épp az ellenkezőjét állította: szerinte Perez is ugyanúgy megpróbálkozott a leggyorsabb körrel a legutolsó körben.

„Szerintem arra a konklúzióra jutottunk, hogy ez az utolsó kör. Ha menni fog érte, hát menni fog érte. Szerintem ő is erre a következtetésre jutott. Mindkét pilótának megvolt az információ. Checóé volt a leggyorsabb kör azon a ponton, megkérdezte, mennyi is pontosan, szóval nyilvánvaló volt, miért is kérdezte” – magyarázta Horner.

„Tudta, hogy Max rápróbál majd, Checo pedig már az első pár kanyar után feladta. Már ott másfél tizedes hátrányban volt, és látszott, hogy vissza is vett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!