Friss hírek

Horner: Egy jó rajtra lesz szükségünk ma!

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint Max Verstappennek remek esélye lesz ma arra, hogy a győzelemért harcoljon Lewis Hamilton ellen.

A holland pilóta mindössze 36 ezreddel maradt alul a címvédővel szemben a szombati kvalifikáción, a csapatfőnök szerint pedig a jó rajt a mai versenyen különösen fontos lesz.

„Újabb izgalmas időmérő volt, a csapat pedig fantasztikus teljesítményt nyújtott” – fogalmazott Horner.

„10 év óta ez lesz az első elsősoros rajtunk Barcelonában, Max pedig ismét nagyon közel volt a pole-hoz. Nagyon biztató, hogy ott vagyunk az első rajtsorban, és rengeteg pozitívuma volt a szombati napnak.”

„Tavaly 7 tizeddel maradtunk le a pole-ról, most pedig Max majdnem ugyanolyan kört futott, mint Lewis – ez pedig nagyszerű fejlődés.”

„Fontos lesz a jó rajt, a különbség olyan kicsi köztünk és a Mercedes között, hogy a kis dolgok sokat érhetnek. Szóval a rajt, és az első kanyarig vezető út fontos lesz, és nagyon izgalmas lesz nézni.”

A Red Bull másik versenyzője, Sergio Perez csak a 8. rajtkockát szerezte meg, Horner azonban biztos benne, a mexikói fel tud majd zárkózni a délutáni futamon.

„Checo a Q3-ban futott első körében megpördült, és a 8. helyről rajtol majd, de tudjuk, milyen erős versenykörülmények között, és bár ezen a pályán nehéz előzni, meggyőződésem, hogy szépen felzárkózik majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!