Friss hírek

Horner egy nem szokványos F1-es szerepben képzelte el Vettelt

Christian Horner elárulta, milyen szerepkörben tudja elképzelni egykori pilótáját, a szabadszellemű Sebastian Vettelt. A környezetvédelem kerülhetne a középpontba.

Véget nem érő találgatás zajlik a Forma-1 világában azt illetően, vajon mihez kezd magával Sebastian Vettel a visszavonulását követően. A négyszeres világbajnok a tavalyi szezont követően szögre akasztotta bukósisakját, hogy több időt tölthessen a családjával és új elfoglaltságok után nézzen, azt azonban még nem döntötte el, mivel fogja kitölteni az életében az F1 után kialakult űrt. Az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva Christian Horner, a pilóta egykori csapatfőnöke elárulta, ő milyen jövőt lát Vettel számára. Azt szinte kizártnak tartja, hogy a német pilóta egy istállóhoz szegődve műszaki vagy vezetői szerepet vállalna.

„Nehéz elképzelnem, hogy nyolcórás műszakokat vállal, vagy Nagy-Britanniába költözik. Ő egy szabadszellemű személy, aki a családjával akar lenni és sok mindent ki akar próbálni” – magyarázta a Red Bull vezetője, aki szerint Vettel akár magának az F1-nek is dolgozhatna.

Hirdetés
 

„Sok különböző projekt iránt lelkesedik, emellett az F1-ben a versenyzésen kívül is vannak szerepek, amelyek illenének hozzá. Lehetne talán a Forma-1 környezetvédelmi tanácsadója, ebben kamatoztathatná a szenvedélyét. Nagyon meg lennék lepődve, ha egy csapat mindennapi tevékenységeiben vállalna szerepet” – tette hozzá.

A jövőjét illetően maga Vettel sem árult el konkrétumokat. Utoljára a januári Bajnokok Tornáján szegezték neki a kérdést, ahol a ralizás iránti érdeklődését fejtette ki.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!