Horner egy pillanatra sem tartott a Norris jelentette fenyegetéstől - F1VILÁG.HU

Horner egy pillanatra sem tartott a Norris jelentette fenyegetéstől

HIRDETÉS
A Red Bull csapatvezetője szerint Max Verstappen végig irányítása alatt tartotta a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, így Lando Norris nem jelentett rájuk valódi fenyegetést.
MIAMI, FLORIDA - MAY 05: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing, race engineer Gianpiero Lambiase and Oracle Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk in the garage prior to the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 05, 2024 in Miami, Florida. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202405052777 // Usage for editorial use only //

Spanyolországban mindössze 2,2 másodperces előnnyel sikerült futamgyőzelmet szereznie Max Verstappennek az őt üldöző Lando Norris előtt, de a szoros végeredmény ellenére a Red Bullnál nem aggódtak a McLaren által nyújtotta fenyegetésre. Erről Christian Horner beszélt a leintést követően, különösen kiemelve a verseny utolsó etapját, amikor Norris körönként 4-6 tizedmásodpercet hozott Verstappenen. Erre reagálva a Red Bull megnövelt tempót kért Verstappentől, aki ezt tökéletesen végrehajtotta.

„Azon a ponton azt éreztük, hogy kiváló munkával óvta meg az abroncsait, és azt láttuk, hogy Lando csak egyetlen kanyarban, az egyesben volt gyorsabb. A kör többi része a miénk volt. A különbség elkerülhetetlenül csökkent az eltolt bokszkiállások miatt, de végig hittünk abban, hogy megfelelő előnnyel rendelkezünk” – vázolta a Red Bull nézőpontját Horner.

A McLarennel ellentétben a Red Bull vitt néhány fejlesztést Spanyolországba, de Horner szerint az aktuális szabályrendszer harmadik évében nehéz érezhető előrelépést elérni.

„Amit most pályára vittünk, az az utóbbi néhány hónap munkája. A hozam azonban fokozatosan csökken. Hétvégén talán a negyedik leggyorsabbak voltunk, de a mérnöki csapat kiváló munkát végezve fordított a helyzeten. Két századmásodpercre voltunk a rajtelsőségtől, de ezt sikerült győzelemre váltanunk. Mindenesetre tisztában vagyunk vele, hogy további fejlesztésekre van szükség.”

Bár Verstappen 69 pontos előnyt élvez az egyéni összetettben, Hornerék pontosan tisztában vannak vele, hogy a szezon hátralévő részében végig a maximumot kell nyújtaniuk, ha meg akarják őrizni a vezető pozíciót.

„Miami óta Lando kiemelkedik az ellenfeleink közül. Az utóbbi néhány futamgyőzelmünkért a legjobbunkat kellett nyújtanunk. Szoros győzelmek ezek, de még mindig nyerünk, és ez a legfontosabb. A McLaren kiváló munkát végez, de a Ferrari sincs messze, a Mercedes pedig szintén előrelépett. Mindenesetre nekünk az a dolgunk, hogy magunkkal foglalkozzunk, és tovább feszegessük a határokat, hiszen még nagyon messze van a vége” – utalt a mezőny előtt álló 14 versenyhétvégére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!