Horner egy rendkívül nehezen megszerzett győzelemről beszél Imolában - F1VILÁG.HU

Horner egy rendkívül nehezen megszerzett győzelemről beszél Imolában

HIRDETÉS
A Red Bull csapata az imolai F1-es hétvége pénteki napján a Ferrari és a McLaren mögött kullogott, mégis sikerült pole-pozíciót és futamgyőzelmet szerezniük. Christian Horner elárulta, milyen út vezetett a sikerig.
SUZUKA, JAPAN - APRIL 05: Oracle Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the pitwall during practice ahead of the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on April 05, 2024 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202404050146 // Usage for editorial use only //

Rendkívül kiélezett küzdelemben szerezte meg karrierje 59. F1-es futamgyőzelmét Max Verstappen, amire a pénteki szabadedzések alapján a szokásosnál jóval kevesebben mertek volna fogadni. A Red Bull lépéshátrányban kezdte a hétvégét, ami a futamon is megmutatkozott: Lando Norris a záró szakaszban rendkívüli lendülettel érte utol az élen álló Verstappent, aki ráadásul egy hajszálra volt attól, hogy a pályahatárok be nem tartása miatt időbüntetést kapjon. A két pilóta elképesztően kiélezett helyzetben haladt a célvonal felé, amit végül 0,7 másodperces előnnyel Verstappen ért el hamarabb. Christian Horner csapatvezető értékelte Verstappen kivéletes munkáját és az elé gördülő nehézségeket.

„Óriási nyomás alá került, ahogy három figyelmeztetéssel a neve mellett egy milliméterrel sem hagyhatta el a pályahatárokat. Nagyszerű munkát végzett egy olyan versenyen, amely számunkra két jól elkülöníthető szakaszról szólt.”

„A verseny első fele nagyon jól alakult számunkra, 7,5-8 másodperces előnyt építettünk fel, de aztán Lando rendkívül gyors felzárkózásba kezdett. A közepeseken tudtuk előnyt kiépíteni, aztán a kemény keverékes etap felénél gumihőmérsékletet veszítettünk. A McLaren egy kicsit jobban megdolgozta az abroncsait, aminek a futam második felében élvezhették az előnyét.”

A Red Bull egészen mélyről kezdte az imolai hétvégét, amelynek pénteki napján a pilóták alul- és túlkormányzottsággal, valamint tapadáshiánnyal is küzdöttek. Az időmérőre körönként fél másodpercet sikerült javulniuk, amit Horner szerint nagyon kemény munkával értek el.

„Pénteken lépéshátrányban voltunk. A csapat hosszú túlórákkal dolgozott a helyzeten, Sebastien Buemi pedig nagyszerű munkát végzett szombat reggel a szimulátorban. Az FP3-ra sikerült fejlődnünk, Max pedig hihetetlen módon szerzett pole-pozíciót, amit sikerült futamgyőzelemre váltanunk. Nagyon nehezen megszerzett győzelem volt, ami a maximumot igényelte” – taglalta Horner.

A másik Red Bull-lal Sergio Perez a nyolcadik helyet szerezte meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!