Horner: Egyre közelebb kerül a Mercedes - F1VILÁG.HU

Horner: Egyre közelebb kerül a Mercedes

HIRDETÉS
Idei legjobb eredményét érte el a Francia Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapata, és a Red Bullt irányító Christian Horner is elismeri, a német istálló egyre közelebb kerül hozzájuk, illetve a Ferrarihoz.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 02: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks in the Team Principals Press Conference prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 02, 2022 in Northampton, England. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Max Verstappen a Le Castellet-ben aratott győzelemnek hála tovább tudta növelni előnyét az összetettben, a dobogó második fokára azonban Lewis Hamilton állhatott fel, míg a másik Mercedes-pilóta, George Russell a harmadik helyen futott be.

A verseny biztonsági autó utáni újraindításakor Hamilton Verstappen mögül várhatta a folytatást, a Red Bull végsebességével azonban nem tudott mit kezdeni. Bár Horner ezen nem lepődött meg, azt mondja, az ezüstnyilak elkezdtek felzárkózni hozzájuk.

„A hétvégét megelőzően is lelkesen beszéltek az esélyeikről. Azt gondolom, Max végül meglehetősen kényelmes helyzetben volt. De az látható, hogy egyre közelebb kerülnek” – mondta Horner, majd nevetve hozzátette: „Hallottam, hogy Toto [Wolff] azt mondta, végig fogják dolgozni a nyári szünetet, hogy javítsanak az autón, ami természetesen szabálytalan lenne…”

„De látszik, hogy egyre közelebb és közelebb kerülnek.”

Charles Leclerc kiesése nélkül a Red Bullnak feltehetően nem lett volna ilyen könnyű dolga Franciaországban, Hornert pedig természetesen arról is megkérdezték, szerinte is az olaszoknak volt-e a leggyorsabb autójuk a hétvégén.

„Nyilvánvalóan Carlos Sainz gyorsnak tűnt, de eltolt stratégián volt, és a közepes keverékkel autózott, amikor mások a keményeket használták. De kétségkívül gyors autójuk volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!