Friss hírek

Horner elárulta, hogyan halad az új Red Bull fejlesztése

A tervek szerint, jó ütemben halad a Red Bull 2022-es Forma-1-es autójának fejlesztése – ezt nyilatkozta a minap Christian Horner csapatfőnök, aki elárulta azt is, még az előszezoni tesztek előtt pályára viszik az RB18-as konstrukciót.

A 2022-es szabályváltozások miatt az F1-es versenygépek jelentős átalakuláson mennek keresztül, és nem kizárt, hogy az erőviszonyok is megváltoznak majd az előttünk álló idényben.

A Red Bull tavaly ádáz csatát vívott a Mercedesszel a bajnoki címért, és bár a konstruktőri versenyben alulmaradt a német istállóval szemben, az egyéni trófeát behúzta Max Verstappen révén.

Ahogy az összes csapat, úgy a Red Bull is gőzerővel dolgozik 2022-es versenyautóján. A bemutató pontos időpontja még nem ismert, azt azonban már jó ideje tudni lehet, hogy az új modell az RB18-as kódjelet viseli.

„Ez az év azon szakasza, amikor minden egy kicsit szűkös, hosszúak a munkaórák és sok kaját kérünk ki elvitelre! Sokat és keményen dolgozunk az RB18-ason, és már elkezdett formát ölteni. Eddig sikerült elérnünk vele a kitűzött célokat” – mondta Christian Horner a RacingNewst365.com című internetes portálnak. „A csapat hihetetlenül keményen dolgozik, és tényleg kezd összeállni. Jövő héten már épül az autó, szóval izgalmas!”

Horner elárulta, ahogy az elmúlt években, úgy idén is tartanak majd egy bejáratást, ahol a szabályok szerint legfeljebb 100 km-t tehetnek meg az új versenyautóval a Pirelli demóabroncsait használva.

„Ami a tesztelést illeti, megcsináljuk a szokásos bejáratást, mielőtt elindulunk Barcelonába és Bahreinbe. Egy új autóval nem sok ez a három tesztnap versenyzőként – elég intenzív. De kétségkívül izgalmasabb lesz a szezon első fele a rajongók és a követők számára.”

A Red Bull csapatfőnöke beszélt arról is, a teszteken meglepő eredmények is születhetnek majd.

„Egy ilyen komoly szabályváltozás esetén vannak győztesek és vesztesek. Szóval lehetnek meglepő eredmények, amikre nem számítunk, függően attól, hogy egyesek milyen megoldásokkal állnak elő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!