Horner elárulta, mitől javult fel Perez Brazíliában - F1VILÁG.HU

Horner elárulta, mitől javult fel Perez Brazíliában

Nagyobb hangsúlyt fektetett az "alapokra", ennek köszönhető Sergio Perez formajavulása a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint.

A rutinos mexikói versenyző meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt 2023-ban, és jelenleg is harcban van az összetettbeli 2. helyért Lewis Hamilton ellen. Bár Perez a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon 53 ezredmásodperccel lecsúszott a dobogóról Fernando Alonsóval szemben, a szeptemberi Olasz Nagydíj óta a legjobb eredményét érte el.

Christian Horner csapatfőnök szerint a javuló formában nagy szerepet játszott az, hogy az Amerikai Nagydíj előtt Perez három napon át dolgozott a szimulátorban.

“Szerintem briliánsan vezetett” – mondta Horner. “Volt egy kis megingása a 2-es kanyarban, ami lehetővé tette, hogy Fernandónak – aki nagyon gyors volt az egyenesekben – legyen egy esélye. De minden tőle telhetőt megtett, hogy kitartson.”

“Azt gondolom, Checónak nagyon erős hétvégéje volt azzal, hogy 12 ponttal többet szerzett Lewisnál. A 3. helyen végzett a sprinten, a 9. helyről rajtolva 4. lett a futamon, miután az időmérőn sárga zászlót kapott.”

Arra a kérdésre, hogy minek köszönhető Perez mostani formajavulása, Horner kifejtette: “Azt gondolom, több hangsúlyt fektetett az alapokra. És szerintem ez elkezdett összeállni neki.”

Horner hozzátette, az, hogy Brazíliában ennyire erős formát tudott mutatni, nagyon jól jön Pereznek a bajnokság hajrájában.

“Véleményem szerint ez fontos volt az önbizalma szempontjából. Ez az a Checo, akit ismerünk, és tudjuk, mire képes. Megadja számára azt a lökést, amire szüksége van Vegas előtt. Egy újabb utcai pálya következik, ahol ő mindig jól teljesít. És aztán egy hétre rá jön Abu Dhabi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!