Horner elárulta, szerinte kik jelentik az F1 jövőjét - F1VILÁG.HU

Horner elárulta, szerinte kik jelentik az F1 jövőjét

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint igazán izgalmas évek várnak a Forma-1-re, szerinte ugyanis számos olyan versenyző van a jelenlegi mezőnyben, akiket öröm lesz nézni az elkövetkezendő időszakban.
MEXICO CITY, MEXICO - NOVEMBER 07: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner walks in the Paddock before the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on November 07, 2021 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A fiatal generáció jeles képviselője, Max Verstappen tavaly megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot, így kijelenthető: eljött a generációváltás ideje a száguldó cirkuszban.

A mezőny egyik legidősebb versenyzője a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton lesz, aki azonban nemcsak Verstappennel, hanem számos fiatal tehetséggel meg kell, hogy mérkőzzön a következő években.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint nagyon izgalmas időszaknak nézünk elébe, hiszen sok fiatal tehetség lehetőséget kap az F1-ben.

„Nos, azt gondolom, a Forma-1 nagyszerű formában van jelenleg, mert annyi izgalmas fiatal versenyző van a mezőnyben” – mondta a szakember az indiai World Is One Newsnak.

„Természetesen ott van Max, aki még csak 24 éves, de egy teljes generáció veszi körül, mint Charles Leclerc, George Russell a Mercedesben, Lando Norris is izgalmasnak tűnik, és ott van még Carlos Sainz is.”

„Sok versenyző van, akik hasonló korúak, és itt lesznek a következő 10 évben. Azt gondolom, ez nagyszerű a sport számára, nagyszerű a versenyzés szempontjából, izgalmas lesz látni, hogyan bontakozik ki a dolog.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte mi teszi Max Verstappent olyan „félelmetes” versenyzővé, Horner kifejtette: „Az éhsége, az eltökéltsége és a veleszületett képességei.”

„De az a tény is, hogy soha nem adja fel… Egy harcos, aki soha nem hagy elmenni egy lehetőséget, emiatt pedig egy nagyon izgalmas és nagyszerű versenyző.”

„Az ember tudja, hogy ha Max van mögötte, támadni fog. Azt gondolom, ezért is követik őt annyian az F1-ben, egy olyan versenyző, aki tovább fog javulni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!