Horner elárulta, Verstappen milyen ritka adottságokkal rendelkezik - F1VILÁG.HU

Horner elárulta, Verstappen milyen ritka adottságokkal rendelkezik

HIRDETÉS
A 2021-es év világbajnokát, Max Verstappent méltatta legutóbbi interjújában a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner. A brit szakember szerint versenyzőjük olyan képességekkel rendelkeznek, melyekkel csak nagyon kevesen.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 14: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive with a pair of gold Puma race boots during Formula 1 testing at Yas Marina Circuit on December 14, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Verstappen tavaly óriási csatát vívott a sportág hétszeres bajnokával, Lewis Hamiltonnal, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon aratott győzelmével pedig felülhetett a királykategória trónjára.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint nem kétséges, hogy Verstappen a valaha volt legjobb versenyzőjük – felülmúlja még a csapattal korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő Sebastian Vettelt is.

„Nincs kétségem afelől, hogy ő a legjobb, akit a mi autónkban láthattunk a nyers képességeket és elkötelezettséget tekintve. Ő a legjobb versenyző, akit valaha láttunk. Sebastian is hihetetlenül jó volt, viszont jobb autót is adtunk neki” – idézi Horner szavait a The Times című brit lap.

„Számomra az olyanok voltak az igazán kiemelkedő pillanatok, mint például a dzsiddai. Korábban senki sem látta azt a pályát. Max pedig kigurult, és 2,5 másodperccel gyorsabb volt mindenkinél. Fél órába telt, mire valaki egyáltalán meg tudta közelíteni az ő idejét.”

Horner azt mondja, Verstappen olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekkel csak nagyon kevesen Lewis Hamilton ugyanakkor szintén az ilyen versenyzők közé tartozik.

„Megvannak az alapvető, természetes képességei, ami azt jelenti, hogy kevesebb erőfeszítéssel tud a határon vezetni, mint a többi versenyző. Nem stresszeli túl magát. Padlóig tudja nyomni, mégis képes átlátni, mi történik a versenyen, az autóval, illetve az ellenfeleivel.”

„Nagyon ritkán találkozni ilyen versenyzővel. Lewisnak is megvan ez a képessége. Sebastiannak is megvolt, amikor megnyerte azokat a világbajnoki címeket.”

„Ami még megvan Maxban, amit nem sok versenyzőtől láttam eltekintve attól, amikor gyerekként Nigel Mansellt figyeltem, hogy óriási szíve van. Szívből versenyez. Abszolút mindent belead.”

A Red Bull-főnök beszélt arról is, Verstappent nem változtatta meg a tavalyi siker – ugyanaz maradt az értékrendje.

Hirdetés

„A verseny után egyszerűen csak fifázni akart a haverjaival. Nem lett belőle egyfajta díva. A pénz nyilván tényező lett az életében, de ugyanazok maradtak az elvei.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!