Horner: Elég lenne egy szabadedzés

Fotó: Red Bull Racing
SHANGHAI, CHINA - APRIL 14: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on on the grid before the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 14, 2019 in Shanghai, China. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1Z1EAT8912111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a nagydíjszámok növekedésével el kell gondolkodniuk azon, hogy rövidítsék az F1-es hétvégéket.

A versenynaptár jelenleg 21 nagydíjból áll, azonban nem kizárt, hogy bővülni fog a lista – ez rendkívül megterhelő a csapatok számára, hiszen a szerelők már a versenyhétvége előtti hétfőn-kedden megérkeznek a pályára és megkezdik a munkát. 

Horner szerint ha ilyen irányba haladnak tovább, akkor fontolóra kell venniük azt, hogy kevesebb szabadedzéssel vágjanak neki egy-egy hétvégének – szerinte ez jól működne. 

„Azt hiszem, attól függ, hogy hány verseny lesz majd” – nyilatkozta Horner. 

„Ha végül több futamra fogunk menni, akkor kétségtelenül tömöríteni kell az időt, vagy csak egy edzést kell tartanunk – láthattuk Bakuban, hogy jól működött pénteken.”

„Talán egy jó edzés a megoldás, aztán jönne a többi rész, így az emberek később kapcsolódnának be. Egy edzés elég a hétvégére.” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!