Friss hírek

Horner elhintette: Az Aston Martin lehet a Red Bull motorpartnere

Fotó: Red Bull Racing

Könnyen lehet, hogy a 2019-es évtől kezdve az Aston Martin motorjait használja a Forma-1-ben a Red Bull csapata – legalábbis erre utalt nemrég Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.

Pénteken komoly bejelentések születtek a Szingapúri Nagydíj helyszínén: hivatalosan megerősítést nyert, hogy a McLaren jövőre Renault-motorokkal folytatja F1-es szereplését, a Toro Rosso Honda-erőforrásokra vált, Carlos Sainz pedig a Renault versenyzőjeként folytatja pályafutását.

Még napokkal ezelőtt kaptak szárnyra azok a hírek, melyek szerint a Renault nemrég arról tájékoztatta a Red Bullt, 2018 után már nem kívánnak motort adni az istállónak.

Ezt követően felmerült, hogy a Red Bull is Honda-motorokra válthat, és a nemzetközi sajtóban arról is cikkeztek, hogy a Porsche lehet az, akivel szövetségre léphet a korábban négy világbajnoki címet is begyűjtő csapat.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban a Sky Sports F1-nek igencsak sejtelmes interjút adott pénteken.

„Lesz egy újabb bejelentés hamarosan, mely nem a Porschéról szól” – mondta a szakember.

„Van ugyanis egy partnerségünk egy autógyártóval. Nem kell rakétamérnöknek lenni ahhoz, hogy kitalálják, melyikről van szó.”

Hogy melyikről? Az Aston Martinról! A Red Bull ugyanis már 2016 óta szoros partnerséget ápol a gyártóval, melynek logói szerepelnek is a csapat autóin, illetve ruházatán.

A hírek szerint az sem kizárt, hogy a Red Bull már hétvégén bejelenti, a 2018-as idény végén befejezi együttműködését a Renault-val.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!