Költségplafon-ügy

Horner: Ez a tökéletes módja annak, hogy elmenjünk a nyári szünetre

A vasárnapi Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappent méltatta a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner. A szakember szerint a holland pilóta bombaformában volt, amit bizonyított is a versenyen.

Verstappen az időmérős problémák után csak a 10. helyről tudott nekivágni a hungaroringi versenynek, a nehéz körülmények ellenére azonban remek munkát végzett, és a csapat kiváló stratégiájának is köszönhetően felküzdötte magát az élre, és magabiztos győzelmet szerzett. A Red Bull vb-címvédője jelenleg 80 pontos előnyben van a tabellán a ferraris Charles Leclerc-rel szemben, főnöke, Christian Horner pedig a vasárnapi verseny után nem győzte dicsérni versenyzőjét.

„Max fantasztikus volt” – mondta a szakember a Viaplaynek. „Volt egy kisebb problémánk az elején, a kuplung nem egészen úgy működött, ahogy vártuk. De úgy tűnt, megoldódott, és aztán ráereszthettük őket az előtte lévő autókra, támadhatott, és óriási formában volt, még a megpördülése ellenére is.”

„Max használni tudta a közepes gumit Charles-lal szemben, aki a kemény keverékkel volt kint, utána pedig már játékban voltunk, az autó tempója pedig nagyszerű volt. Hihetetlen verseny volt, nagyszerű, hogy begyűjtöttük ezeket a pontokat, Max abszolút remekelt.”

„Ez a lehető legjobb módja annak, hogy elköszönjünk. Két hét alatt két győzelem, tökéletes módja, hogy elmenjünk a nyári szünetre.”

A kötelező gyárleállás augusztus 5-én kezdődik majd, Horner pedig azt mondja, addig azért bőven lesz még feladatuk.

„Azt gondolom, az egész csapat kiérdemelte a pihenőt, de ez csak pénteken kezdődik, szóval van még egy hetünk arra, hogy annyit dolgozzunk, amennyit csak lehet a leállás előtt.”

A Magyar Nagydíj után Max Verstappen az F1Világ.hu-nak nyilatkozta azt, már a rajtrácsra vezető körök után „ki kellett dobniuk az ablakon” a kidolgozott stratégiát. Erről részletesen az alábbi cikkben olvashatsz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Ez a tökéletes módja annak, hogy elmenjünk a nyári szünetre
Williams: Schumacher „határozottan” szerepel a listánkon!
Ma kiderülhet, szabályt szegett-e a Red Bull
Számoljunk: Így lehet Verstappen világbajnok hétvégén!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!