Friss hírek

Horner: Ez egészen hihetetlen

Ha valaki csak a hétvégi eredményeket látta, el sem hiszi, hogy Daniel Ricciardo monacói futama egyáltalán nem volt olyan sima. Oly annyira nem, hogy a Red Bull mérnökei már feladták volna a versenyt, de az ausztrál minden probléma ellenére az első helyen ért célba.

Nem is meglepő, hogy a Red Bull vezetősége csak ámul Ricciardo teljesítményén.

„Hihetetlen! Nem akarta feladni a versenyt a hétvégén. Minden szakaszában a leggyorsabb volt. Az MGU-K-t 17 vagy 18 körrel a rajt után elvesztettük, azaz 2,5 másodpercet veszített körönként. Aztán a fékhőmérsékletet sem tudtuk kontrollálni, az üzemanyag és a gumik hőmérséklet is csökkent. De mindent kézben tartott, mintha egy egyszerű vasárnap délután autókázás lenne.” – kezdte Horner a Sky Sports F1-nek.

„A csapatnál azt mondták, hogy egy-két kör után ki kell állnia a versenyből. Én meg azt feleltem, hogy nézzétek, vezetjük a Monacói Nagydíjat, úgyhogy folytatjuk. Amit lehetett, átállítottunk. Spóroltunk az üzemanyaggal, a fékkel és a gumikkal, közben pedig Daniel azt kérdezgette, hogy mi a helyzet Max gumijaval. Amit ma ment, az elképesztő.”

„Óriási problémánk volt, de Daniel hihetetlen módon oldotta meg. Egészen elképesztő. Nem hiszem, hogy ezt egy másik versenyző megoldotta volna.” – mondta Helmut Marko.

„Nagyon ideges voltam. Az elején úgy tűnt, hogy az autó még jobban lelassul, de sikerült módosítani a beállításokon, és Daniel is változtatott a vezetési stílusán. Hihetetlen!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!