Friss hírek

Horner: Ez egy szörnyű rémálom!

Rémálomba illő utolsó néhány kört élt át a Red Bull istállója a Bahreini Nagydíjon, ahol Max Verstappen és Sergio Perez autója is dobogós pozícióban adta meg magát. Christian Horner csapatfőnök elárulta, mi lehetett a probléma.

Szívfájdító szezonnyitó futamon van túl a Red Bull F1-es istállója, pedig a gárda egészen az utolsó néhány körig ígéretes teljesítményt autózott Bahreinben. Max Verstappen a futamgyőzelemért küzdött Charles Leclerc-rel, Sergio Perez pedig Carlos Sainzot követte a negyedik helyen. Az utolsó néhány kör azonban rémálommá vált számukra, ugyanis először Verstappen, majd nem sokkal később Perez autója is meghibásodott. Christian Horner csapatfőnök érthető módon csalódottan nyilatkozott a leintést követően.

„Nem emlékszem rá, mikor történt ilyen utoljára. Ez egy szörnyű rémálom” – fogalmazott. „Óriási csalódás Maxszal elveszíteni a dobogót, majd az utolsó körben Checóval is lecsúszni róla. Pedig ő mindent megtett az egyes kanyarban, visszafogta Lewist.”

Hirdetés
 

Horner elárulta, a vasárnap tapasztalt problémával az előszezoni tesztek során egyáltalán nem szembesültek. „Ezzel még nem találkoztunk, de nyilván szét fogjuk szedni az autókat, és megértjük, mi volt a gond. A hibák gyanúsan hasonlítanak egymásra. Lehetséges, hogy az üzemanyagrendszerrel van probléma.”

A dupla kiesés ellenére Horner bizakodó, ugyanis Verstappen a kiesés előtt harcban volt a futamgyőztes Leclerc-rel: „Pozitív, hogy nagyon versenyképes volt az autónk. Nem hiszem, hogy Charles tempójához felértünk, de közte és Max között nagyszerű versenyzést láthattunk. Felül kell kerekednünk a problémán, bármi is legyen az, hogy a következő hétvégén erősebben térhessünk vissza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!