Horner: Ez már nem ugyanaz a Ricciardo, aki nálunk versenyzett - F1VILÁG.HU

Horner: Ez már nem ugyanaz a Ricciardo, aki nálunk versenyzett

HIRDETÉS
Korábbi főnöke, Christian Horner szerint Daniel Ricciardo ma már nem ugyanaz a versenyző, aki akkor volt, amikor a Red Bull Forma-1-es csapatánál versenyzett 2014 és 2018 között. Az ausztrál pilóta önbizalma megsemmisült a szakember szerint, aki ugyanakkor reméli, talál magának ülést a száguldó cirkuszban az ausztrál.
Daniel Ricciardo, McLaren

Ricciardo az idei szezont követően távozik jelenlegi csapatától, a McLarentől – ezt a héten jelentette be a brit istálló. Hogy hol folytatja, az egyelőre nagy kérdés: a legvonzóbb opció kétségkívül az Alpine lehetne számára az F1-ben, de jelenleg még ő sem tudja megmondani, mit tartogat számára a jövő.

Ricciardo a Red Bull juniorversenyzőjeként 2011-ben, a HRT színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, az energiaital-gyárosok nagycsapatánál pedig 2014 és 2018 között versenyezhetett, majd mindenki nagy meglepetésére úgy döntött, a Renault-hoz szerződik. A francia istállónál végül két szezont húzott le, majd átigazolt a McLarenhez, ám a brit csapatnál sem tudott régi fényében tündökölni, hiába nyerte meg a 2021-es Olasz Nagydíjat.

„Már nem úgy tekintek rá, mint arra a versenyzőre, aki akkor volt, amikor nálunk versenyzett” – mondta volt főnöke, Christian Horner a Sky Sports F1 televíziónak adott interjújában, pénteken. „Ő az egyik legjobb srác a mezőnyben. Határozottan megvannak a képességei. Remélem, hogy talál magának helyet a Forma-1-ben. És remélem, hogy megtalálja újra a varázsát.”

„Ha visszaemlékszünk néhány versenyére, amiket velünk futott, például a monacói győzelmét 50 százalékos motorerővel [2018-ban], akkor láthatjuk, hogy lenyűgöző teljesítményt nyújtott. És arra is emlékeznünk kell, hogy amikor Seb [Vettel] oldalán versenyzett, amikor megérkezett a csapatunkhoz, milyen jól teljesített – és nyilván mennyire közel volt Maxhoz [Verstappen] is.”

„Szóval nem kétséges, nehéz helyzetben van, de nagyon remélem, hogy talál magának valamit a jövőre nézve.”

Ricciardo három idényt húzott le a tavalyi bajnok, Max Verstappen oldalán, és képes volt közel kerülni a hollandhoz. Horner szerint azonban az ausztrál azóta már nem tud ugyanolyan teljesítményt nyújtani, mint korábban.

„Láttuk, mennyire közel voltak egymáshoz ezek a srácok. Max fejlődött, mióta Daniel elhagyta a csapatot. De Daniel, ha jó napja volt, oda tudta tenni magát. Lenyűgöző teljesítményre volt képes, és szomorúak voltunk, amikor otthagyta a csapatot.”

„Az önbizalma megsemmisült. A dobogón szoktuk látni őt, ahogy csinálja a ’shoey-t’, a hatalmas mosollyal az arcán. De ezt már nem látjuk tőle. Remélem, hogy talál magának lehetőséget pályafutása további részére, mert azt gondolom, a Forma-1 jobb lenne vele, mint nélküle.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!