Horner: Ezt senki nem tudná Verstappen után csinálni - F1VILÁG.HU

Horner: Ezt senki nem tudná Verstappen után csinálni

HIRDETÉS
Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint versenyzőik kivételes teljesítményt nyújtottak az idei évben: úgy gondolja, Max Verstappen eredményeit senki nem tudná megismételni, még ugyanezzel az autóval sem.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 20: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing poses for a photo with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko following the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 20, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull idén az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet is bezsebelte, és ugyan a kettős győzelem nem jött össze az egyéni bajnokságban, a csapatfőnök, Christian Horner szerint Sergio Perez élete legjobb F1-es szezonját teljesítette 2022-ben. 

„A szezont egyben kell néznünk, és úgy gondolom, ha megnézzük, akkor Charles-nak és Checónak is voltak elszalasztott lehetőségei. Talán egy kicsivel több volt Charles-nak, mint Checónak” – nyilatkozta Horner a ferraris és a Red Bull-pilóta csatájáról. 

„A teljes éves teljesítményt kell néznünk, nem egyetlen futamot, és Checónak ez volt a Forma-1-ben valaha volt legjobb éve. Megnyerte a Monacói Nagydíjat, és Szingapúrban kiválóan versenyzett – ez volt a legjobb futama, amit láttam tőle.”

„Rengeteg pozitívumot visz magával ebből a szezonból. Ez az első alkalom, hogy a top 3-ban végzett ebben a bajnokságban, és még egyszer: rengeteget tanult idén” – méltatta versenyzőjét a szakember. 

Horner hozzátette, amit pedig Verstappen vitt véghez az idei évben, arra szerinte más versenyző nem lenne képes, még ugyanezzel a csomaggal sem. 

„Úgy gondolom, Max olyan szinten teljesít azzal, ahogy jelen pillanatban vezet, amit nem hiszem, hogy bárki ugyanezzel a felszereléssel képes lenne volna utánozni idén” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!