Friss hírek

Horner: Ezt senki nem tudná Verstappen után csinálni

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint versenyzőik kivételes teljesítményt nyújtottak az idei évben: úgy gondolja, Max Verstappen eredményeit senki nem tudná megismételni, még ugyanezzel az autóval sem.

A Red Bull idén az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet is bezsebelte, és ugyan a kettős győzelem nem jött össze az egyéni bajnokságban, a csapatfőnök, Christian Horner szerint Sergio Perez élete legjobb F1-es szezonját teljesítette 2022-ben. 

„A szezont egyben kell néznünk, és úgy gondolom, ha megnézzük, akkor Charles-nak és Checónak is voltak elszalasztott lehetőségei. Talán egy kicsivel több volt Charles-nak, mint Checónak” – nyilatkozta Horner a ferraris és a Red Bull-pilóta csatájáról. 

„A teljes éves teljesítményt kell néznünk, nem egyetlen futamot, és Checónak ez volt a Forma-1-ben valaha volt legjobb éve. Megnyerte a Monacói Nagydíjat, és Szingapúrban kiválóan versenyzett – ez volt a legjobb futama, amit láttam tőle.”

„Rengeteg pozitívumot visz magával ebből a szezonból. Ez az első alkalom, hogy a top 3-ban végzett ebben a bajnokságban, és még egyszer: rengeteget tanult idén” – méltatta versenyzőjét a szakember. 

Horner hozzátette, amit pedig Verstappen vitt véghez az idei évben, arra szerinte más versenyző nem lenne képes, még ugyanezzel a csomaggal sem. 

„Úgy gondolom, Max olyan szinten teljesít azzal, ahogy jelen pillanatban vezet, amit nem hiszem, hogy bárki ugyanezzel a felszereléssel képes lenne volna utánozni idén” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Ezt senki nem tudná Verstappen után csinálni
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni
Marko: Verstappenhez jelenleg senki sem mérhető

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!