Horner: Fontos lenne változtatni Monaco vonalvezetésén - F1VILÁG.HU

Horner: Fontos lenne változtatni Monaco vonalvezetésén

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatvezetője szerint a Monacói Nagydíj hosszú távú érdeke miatt nagy szükség lenne előzési lehetőségeket kialakítani a versenypályán.
Sergio Perez Red Bull

A hétvégén megrendezett Monacói Nagydíj kétségkívül az F1-es versenynaptár ékkövének számít, a száguldó cirkusz soha nem titkolt élvezettel látogat el a Földközi-tenger partján fekvő, milliomosok által benépesített városállamba.  Egy árnyoldallal azonban régóta rendelkezik a pálya, amelyen manapság szinte lehetetlen előzni. Ezt a problémát öntötte szavakba vasárnapi rajt előtt Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője, aki szerint a verseny érdekében előbb-utóbb szükség lenne a vonalvezetés megváltoztatására.

„Ez egy különleges esemény, de ha valaki manapság állna elő az ötletével, az kizárt, hogy bekerülne a naptárba” – szögezte le a csapatvezető. „Monaco története, hagyatéka, háttere, csillogása miatt járunk ide. Ez a versenynaptár egy különleges fordulója, ahová mindig izgalmas ellátogatni. Ez persze minden versenyre igaz, de Monaco rendelkezik azzal a bizonyos különleges extrával. Nyilván a körülmények sokat változtak az évek során. Ha a bokszokat nézzük, az utóbbi tíz-húsz év alatt minden fejlődött.”

„Ami nem igazán változott, az nyilván a vonalvezetés. Eközben az autók olyan nagyra nőttek, hogy normál körülmények között lényegében lehetetlen előzni velük. Szóval úgy gondolom, hogy ha nem is azonnal, de a pálya hosszú távú érdeke miatt… Tudják, semmi sem örök, mindennel fejlődnie kell. Idővel nagyszerű lenne azt látni, hogy valódi előzési lehetőségeket teremtenének a pályán.”

A Forma-1 első, 1950-ben megrendezett Monacói Nagydíja óta kevés változás történt a pálya vonalvezetésében. A jelentősebbek közé az alagút utáni és az uszoda előtt sikánok, valamint a Rascasse-Anthony Noghés kombinációja tartoznak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!