Friss hírek

Horner: Gasly formája kezd ártani a Red Bullnak

Kezd ártani a Red Bull Forma-1-es csapatának Pierre Gasly gyenge teljesítménye – ismerte el Christian Horner azok után, hogy a francia versenyző a hétvégi Magyar Nagydíjon is kiábrándítóan szerepelt.

Miközben Max Verstappen rajtelsőséget szerzett a Hungaroringen, a versenyen pedig Lewis Hamiltonnal harcolt a győzelemért, és végül a 2. helyen ért célba, addig Gasly csupán a 6. helyen futott be Carlos Sainz mögött.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem rejtette véka alá csalódottságát a francia teljesítménye kapcsán.

„Frusztráló hétvége volt ez Pierre számára. A rajt nem volt valami jó, az első kör sem – és nem a Sauberekkel és a McLarenekkel kellene versenyeznünk” – mondta a szakember.

„Szükségünk van arra, hogy a Ferrarikkal és a Mercedesekkel harcoljon, és amit meg tudunk tenni, hogy segítsük őt, azt megtesszük.”

Horner rámutatott, az, hogy Hamilton nyerni tudott vasárnap, annak is volt köszönhető, hogy Gasly nem tudott vegyülni az élmezőny tagjai között.

„A probléma az, hogy egyáltalán nincs ott az élmezőnyben. Szóval nem úgy alakult, hogy amikor Lewis kiállt, mögé jött vissza. A Mercedes és a Red Bull is féllábú volt, mert egy-egy versenyzőjük nem volt versenyben.”

„Az, hogy nincs két autónk az élmezőnyben, árt nekünk, főleg a konstruktőrök bajnokságában. Ugyanannyi pontot gyűjtöttünk, mint a Ferrari egy olyan pályán, ahol jóval többet kellett volna.”

A Red Bull csapatfőnöke azt reméli, Gaslynak a nyári szünetben sikerül összekapnia magát.

„Azt hiszem, tényleg szüksége van egy kicsit arra, hogy a nyári szünetben kiértékelje az év első felét, és ezeket a leckéket felhasználja az idény második felében. Elengedhetetlen számunkra, hogy előrébb végezzen, ha szeretnénk befogni a Ferrarit.”

Arra a kérdésre, hogy mikor érkezhet el az a pont, amikor a Red Bull beavatkozik, ha Gasly teljesítménye nem javul, Horner így felelt: „Az a szándékunk, hogy az év végéig az autónkban hagyjuk. De kétségkívül muszáj azt látnunk tőle, hogy többet hoz ki a versenyautóból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!