Horner: Gasly minél jobban próbálkozik, annál lassabb - F1VILÁG.HU

Horner: Gasly minél jobban próbálkozik, annál lassabb

HIRDETÉS
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, szerintük is nyilvánvaló, hogy Pierre Gasly nem azt a teljesítményt nyújtja, amit elvárnak tőle, azonban igyekeznek megszabadítani őt minden nyomástól. 
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing has a seat fitting in the garage during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1Z9JP3MCN2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Gasly nem úgy teljesít az idei évben, ahogy csapata – vagy akár ő maga is – elvárná. A világbajnoki pontversenyben a francia pilóta 43 ponttal a 6. helyen áll, míg csapattársa, Max Verstappen 126 ponttal a 3. pozíciót foglalja el a Mercedesek mögött. 

Az Osztrák Nagydíjon, a Red Bull hazai futamán Verstappen megszerezte a győzelmet, Gasly csupán a 7. helyen ért célba, ráadásul körhátrányban.  

„Ez egy nehéz pillanat volt számára” – nyilatkozta Horner. „Lehetett látni, hogy a vége nagyon érzelmes volt számára, mert egy olyan szituációba hozta magát, hogy minél keményebben próbálkozik, annál lassabb.”

„Tudjuk, hogy mire képes. És ez mérföldekkel messze van attól, amit idén eddig láttunk.”

Horner szerint fontos lenne, hogy Gasly ne hasonlítgassa magát Verstappenhez, hiszen ez sem tesz jót számára: „Nem szabad az adatokra koncentrálnia, és arra, hogy tökéletes legyen. Egyszerűen csak vezetnie kell és figyelmen kívül hagynia a csapattársát. Ezt tanácsolom neki.”

„Telefon kikapcs, nem szabad a közösségi médiát néznie, és egyszerűen csak vezetnie kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!