Friss hírek

Horner gyárlátogatást nyert a Mercedeshez

Egy jótékonysági aukció keretében gyárlátogatást nyert a Mercedeshez a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner.

A brit szakember az Autosport vasárnapi díjátadóján licitált: jótékonysági célból 4000 fontot, azaz közel 1,7 millió forintot ajánlott fel, amivel sikerült is lenyomnia a versenytársakat.

Az aukció bevételét a Grand Prix Trust nevű szervezet nyerte, mely több mint három évtizede nyújt segítséget és tanácsokat az F1 pályaszéli dolgozóinak, illetve a gyári csapatoknál dolgozó embereknek.

Hirdetés
 

Horner a RacingNews365.com című internetes portálnak nyilatkozva azzal viccelődött, a Mercedeshez szóló gyárlátogatásra „kb. 20 embert” szeretne magával vinni.

„Adriant [Newey – főtervező], jómagamat, Pierre Wachét [technikai igazgató], és talán Paul Fildet, a gyártási igazgatónkat” – mondta Horner.

„Érdekes lesz látni, hogyan költekeznek a költségplafon alatt!”

Horner természetesen arról is beszélt, a felajánlott összeg jó ügyet szolgál.

Érdekes módon egyébként nem ez az alkalom, hogy Horner egy rivális csapat gyárába teheti be a lábát: annak idején a McLaren wokingi főhadiszállásán is járt, hiszen még 2008-ban David Coulthard meginvitálta őt és Neweyt.

„DC meghívott bennünket, és Martin Whitmarsh [a McLaren akkori főnöke] is ott volt. Adriannel mentem, ő nyilván kiismerte ott magát, és akárhova akart bemenni, nem engedtek minket!” – mondta Horner.

„Azt hiszem, láttuk a marketingosztályt és az elektronikai részeget, és volt egy kellemes ebédünk is – de ennyi volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!