Friss hírek

Horner gyerekként kaszkadőr akart lenni, de aztán vett egy gokartot

Érdekes történeteket mesélt Christian Horner a Forma-1 előtti életéről. A Red Bull csapatfőnökére már gyerekként hatással volt a benzin szaga, de eleinte kaszkadőr szeretett volna lenni.

Christian Hornert a nyilvánosság 2005 óta a Red Bull Forma-1-es csapatfőnökeként ismeri, de a brit vezető nem mindig ilyen jellegű életet képzelt el magának. Mint ahogy azt a Diary of a CEO című podcastban elárulta, eleinte nem is a versenysportra vágyott. Minden a kaszkadőrök bálványával, Evil Knievellel kezdődött számára, így hosszú utat tett meg az F1 előtt.

„Evil Knievel akartam lenni. Kaszkadőr. Volt egy tévéműsor, a The Fall Guy, amiben folyton Lee Majors vezetett egy pickupot. Imádtam. Mindig is megszállottja voltam az autóknak és a sebességnek, így fiatal koromban magával ragadott a motorok világa. 12 éves koromban egy gokartra kezdtem gyűjteni. Végül egy újság hátulján találtunk egy hirdetést, amiben egy használt, húsz éves gokartot árultak. A fűben nem lehetett vezetni, ezért pályát kerestünk. Hirtelen rájöttem, hogy ezzel versenyezhetnék is!”

Hirdetés
 

Horner a négykerekűek világában egészen a Forma-3000-ig kapaszkodott fel, ahol édesapjával megalapították az Arden versenycsapatot. Elmondása szerint a családja nagyban támogatta a törekvéseit.

„Óriási hatással voltak rám. Az apám autókkal dolgozott. Imádta azokat, ahogy a motorokat és a versenyzést is. Fiatalabb korában pályabíró is volt, mindig autók körül töltötte az idejét. Anyám pedig mindig arra bátorított minket, hogy valósítsuk meg az álmainkat. Már fiatal korunkban azt magyarázta, hogy sose elégedjünk meg az átlagossal. Nagyon állhatatos volt.”

„Ebben a környezetben fedeztem fel 12 éves koromban a versenyzés világát. Ezt követően apámmal a versenyzés miatt körbe utaztuk az országot, majd külföldre is eljutottunk. Kizárólag versenyezni akartam, órákon át képes voltam felvételeket nézni róla. Igyekeztem figyelni a részletekre, és mindig közelről követtem, amit Nigel Mansell csinált. Ha valamit nagyon szeretnél, az abszolút elérhető. Tűzd ki a célt és koncentrálj rá” – osztott meg egy életbölcsességet a Red Bull vezetője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner gyerekként kaszkadőr akart lenni, de aztán vett egy gokartot
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!