Friss hírek

Horner: Ha Hamilton visszavonul, Verstappen lesz a Mercedes első jelöltje

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke biztos benne, hogy amennyiben Lewis Hamilton úgy dönt, visszavonul a Forma-1-ből, a Mercedes elsőként Max Verstappennel szeretné majd őt pótolni.

Lewis Hamilton mindössze egy évvel hosszabbított a Mercedesszel, így az is elképzelhető, hogy a 2021-es szezon után nem folytatja F1-es karrierjét. Ebben az esetben a Red Bull csapatfőnöke szerint a Mercedes elsőszámú jelöltje biztosan az ő versenyzőjük, Max Verstappen lesz. 

„Biztos vagyok benne, hogy ha Lewis úgy dönt, hogy befejezi, akkor természetesen Max lenne a listájuk élén” – mondta Horner. „De ott van George Russell is, és nyilvánvalóan van több versenyző is, akik elérhetőek számukra.”

Verstappen szerződése 2023 végéig szól a Red Bull-lal, ám Christian Horner elárulta, vannak záradékok a szerződésében arra vonatkozóan, hogy a holland korábban is elhagyhatja a csapatot, amennyiben a Red Bull teljesítménye visszaesik. 

„Minden versenyző rendelkezik biztosítékokkal, és a valóság az, hogy igen, természetesen a teljesítmény Max szerződésének része. Nem fogok belemenni, hogy ez mi. Nincs köze a motorhoz, ez csak egy bizonyos időszakos mérés szerinti teljesítmény.”

„De mindezen dolgokkal kényszeríteni egy versenyzőt, aki nem akar ott lenni… Ez sokkal inkább a kapcsolatokról, mint a szerződésekről szól, és csak akkor húzzuk elő a szerződést a fiókból, ha problémánk van – az én tapasztalataim szerint.”

A Honda év végén elhagyja a Forma-1-et, így a motorok gyártását a Red Bull veszi át – ahogyan a csapat ezt hétfőn hivatalosan is megerősítette. Horner szerint ez is amellett szól, hogy Verstappen kitartson mellettük. 

„Maxszal nagyon erős a kapcsolatunk. Hisz a projektben. Hisz abban, amit csinálunk. Látja a Red Bull erőfeszítéseit az elmúlt időszakban ezzel kapcsolatban. Hisz az emberekben a csapatnál és azokban is, akik a csapattal együtt dolgoznak.”

„És biztos vagyok benne, hogy nem kell majd szerződéses záradékokra hivatkoznunk. Úgy gondolom, hogy rajtunk múlik, hogy végül egy versenyképes autót szállítsunk. Ez az, amit ő akar, és ez az, amit mi akarunk. Neki szüksége van rá, és nekünk is. Szóval ebből a szempontból ugyanabban az ideális helyzetben vagyunk.”

Horner hozzátette, a 2022-es szabályváltoztatások lehetővé teszik majd számukra, hogy felzárkózzanak a Mercedeshez. 

„Nincs semmi garancia 2022-re. Tiszta lappal kezdünk. Ha lesz jelentős kavarodás, akkor az a szabályváltoztatások miatt lesz” – mondta a csapatfőnök. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!