Friss hírek

Horner: Hamarosan a Mercedes is csatlakozik a bulihoz!

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, szerinte hamarosan ismét az élen harcolhat majd a szezon első versenyein küszködő Mercedes, azt ugyanakkor elismerte, a Ferrarival teljesen más a küzdelem idén, mint amilyet tavaly vívtak a német istállóval.

A Red Bull és a Mercedes tavaly öldöklő csatát vívott a világbajnoki címért: a konstruktőri trófeát végül az ezüstnyilak hódították el, az egyéni bajnokságot viszont Max Verstappen nyerte meg. 2021-ben ráadásul nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is egymásnak feszültek az ellenfelek, a szezon pedig bővelkedett vitákban.

Mivel a Mercedes igencsak gyengén kezdte az idei világbajnokságot, a Red Bull legfőbb ellenfele a Ferrari lett, Charles Leclerc és Max Verstappen pedig kiélezett csatát vívtak az első versenyeken. Jelenleg Ferrari monacói pilótája áll az élen, ám mindössze 19 pont az előnye a címvédővel szemben.

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy mennyire más az idei küzdelem a Ferrarival, mint a tavalyi volt a Mercedesszel, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke így felelt: „Nos, Mattia egy remek fickó. Úgy értem, egyszerűen csak egy másmilyen versengés.”

„De leírjátok Totót! Még bőven van ideje arra, hogy visszahozza magát a show-ba. Azt gondolom, mi nagyon is magunkra fókuszálunk. Mind a 9 csapat ellenfelünk. És azt gondolom, tavaly sok volt a tüske, rengeteg minden történt a pályán kívül, miközben idén úgy tűnik, azon van a hangsúly, ami a pályán zajlik. És szerintem a versenyzés nagyszerű volt eddig Charles és Max között.”

Horner elárulta, bízott abban, hogy idén nyugodtabb évük lesz, ám úgy tűnik, a bajnoki címért zajló csata kitarthat a szezon végéig, ráadásul nemcsak a Ferrari, de hamarosan a Mercedes is komoly ellenféllé válhat.

„Az első versenyek epikusra sikeredtek. Ha ez folytatódik a szezon során, akkor elkerülhetetlen lesz, hogy egy ponton felforrjanak a dolgok, amikor már egyre nagyobb lesz a tét az év második felében. De idén eddig nagyon tisztességes versenyzést láttunk. És ahogy mondtam, szerintem hamarosan látni fogjuk, ahogy a Mercedes is csatlakozik a bulihoz.”

„Azt gondolom, nagyon szoros a verseny a Ferrarival – nagyszerű versenyzést láttunk eddig, és látható, hogy óriási a tisztelet Charles és Max között. Élvezik az egymás elleni versenyzést, ezt látható. Én inkább bíztam abban, hogy nem lesz egy olyan küzdelmes évünk, mint tavaly, de úgy tűnik, az idei csata is végig kitarthat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!