Friss hírek

Horner: Hamilton a DRS-vonal miatt trükközött

A DRS érzékelési pontja miatt nem akart elmenni a lelassító Max Verstappen mellett Lewis Hamilton a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon – ezt mondja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

A dzsiddai verseny legvitatottabb pillanata kétségkívül a két bajnokaspiráns ütközése volt: Verstappen egy nem feltétlenül szabályos védekezési kísérlet miatt vissza akarta adni Hamiltonnak a pozíciót, a futam 36. körében, le is lassított, Hamilton azonban hátulról nekiütközött Red Bulljának.

A címvédő a rádión állította, Verstappen szándékosan féktesztelte őt, a holland azonban a leintés után azt mondta, csupán el akarta engedni maga mellett Hamiltont.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megvédte versenyzőjét az esettel kapcsolatban, sőt, szerinte Hamilton akart trükközni.

„Azt gondolom, keménynek érezzük ezt az 5 másodperces büntetést, és aztán ott volt az incidens, ahol Lewis nekiment Max autójának. Meghallgatják őket a versenybíró, de Max csak próbálta visszaadni a pozíciót” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak.

„Tájékoztattuk a versenyirányítást, hogy vissza fogjuk adni a pozíciót. Ő elvette a gázt, és szerintem Lewis is. Nem tudom, hogy a DRS-vonallal játszott-e ott, de teljesen világos volt, hogy visszaadjuk a pozíciót. Szóltunk róla a versenyirányításnak is, hogy ezt fogjuk tenni.”

„Volt róla vita is. Michal [Masi] azt mondta, hogy ’eldönthetitek, vagy megy az ügy a versenybírókhoz’, és ezen a ponton az ember tudja, hogy büntetés lesz belőle. Szóval úgy voltunk vele, hogy oké, visszaadjuk a pozíciót, és jeleztük is a versenyirányításhoz.”

Horner azt mondja, szerinte Hamilton nem akarta megelőzni Hamiltont, mert ő akart hátul lenni a DRS érzékelési pontjánál.

„Furcsa, mert Lewis is lelassított mögötte, úgy hallatszott, szóval mintha nem akarta volna megelőzni őt a DRS miatt. Mi próbáltuk visszaadni a pozíciót, és aztán Lewis nekiment Max autójának.”

„Nyilván elég sok kár keletkezett az autóban, szóval nagyon-nagyon frusztráló, nagyon dühítő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!