Horner: Hamilton az, akinek változtatnia kell a hozzáállásán! - F1VILÁG.HU

Horner: Hamilton az, akinek változtatnia kell a hozzáállásán!

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint versenyzője, Alexander Albon mindent tökéletesen csinált a vasárnapi Osztrák Nagydíjon, így nem neki, hanem inkább Lewis Hamiltonnak kellene változtatnia hozzáállásán a jövőben.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 05: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 collides with Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 05, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24HPTS7751W11 // Usage for editorial use only //

A két versenyző a futam utolsó szakaszában ütközött össze, miközben a 2. helyért csatáztak: Albon a 4-es kanyarban egy határozott manőverrel kívülről próbálta megelőzni a vb-címvédőt, a két autó azonban összeért.

Albon a mezőny végére csúszott vissza, így elúsztak győzelmi reményei, miközben Hamiltont a stewardok 5 másodperces időbüntetéssel sújtották. A Mercedes versenyzője így végül a 4. helyen zárta a szezonnyitó futamot.

A tavalyi Brazil Nagydíjon Albon kísértetiesen hasonló esetben volt kénytelen elbúcsúzni a dobogós reményektől, akkor szintén Hamilton ütötte őt ki, az angolt pedig akkor is megbüntették.

Arra a kérdésre, hogy milyen tanácsot adna Albonnak a Hamilton elleni küzdelmekhez a jövőben, a Red Bull tanácsadója, Christian Horner így felelt: „Légy óvatos!”

„Alexnek nem volt meg a végsebessége, szóval jól tudta, hogy a rendelkezésére álló tapadásbeli előnnyel egy kanyarban, vagy egy kanyarkijáraton kell megelőznie őt.”

„Ami őt illeti, a munkát el is végezte. Már elkezdett Valtterire [Bottas] figyelni, amikor Lewis odapiszkált az egyik kerekével. Szóval szerintem inkább talán Lewist kellene megkérdezni arról, hogy mit csinálna másképp.”

Amikor Hornert arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy a Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint Hamilton „túl kemény” büntetést kapott, a szakember így felelt: „Alex már megnyxerte a kanyart, már a kanyarkijáratnál volt.”

„Hogy miért kellett Lewisnak odatennie az egyik kerekét, fogalmam sincs. Nyilván frusztráló Alex számára, hogy három verseny alatt ez már másodszor történt meg vele. Balszerencsés volt, mert úgy gondolom, egyébként esélye lett volna a győzelemre.”

Bár egyes vélekedések szerint Albonnak türelmesebbnek kellett volna lennie, Horner szerint a thai versenyző megfelelően cselekedett, amikor előzésre szánta rá magát.

Hirdetés

„A legnagyobb előnye a gumimelegítésben volt, mert a Mercedesnek a kemény keveréket kellett működésre bírnia a biztonsági autó mögött eltöltött elég sok kör után” – magyarázta a Red Bull csapatfőnöke.

„Láthattuk, hogy a Mercedes nagyon gyors volt az egyenesekben, szóval meg kellett csinálnia. És el is végezte a feladatát a kanyar előtt. A kanyarban már elöl járt, és épp gyorsított ki, amikor Lewis a hátsó kerekének pöccintette a saját kerekét. Szóval emiatt nem haragudhatunk Albonra!”

A Red Bull csapatfőnöke a futam után arra szólította fel Hamiltont, kérjen bocsánatot a spielbergi futamon történtekért Albontól.

A brit versenyző egyébként a leintés után azt mondta, nem érzi magát vétkesnek, szerinte versenybaleset történt, noha elfogadja a büntetést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!