Friss hírek

Horner: Hamilton is ravasz módon terelgette Verstappent

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, reméli, hogy a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon tiszta és fair küzdelemben dől majd el a világbajnoki cím sorsa Max Verstappen és Lewis Hamilton között. A szakember beszélt arról is, szerinte Hamilton is nagyon ravasz módon áll bele a küzdelmekbe.

A két bajnokaspiráns rendkívül agresszív csatát folytatott a győzelemért a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon, a vitás esetek után pedig végül Hamilton győzedelmeskedett.

A brit versenyző így teljesen lefaragta ponthátrányát, így ugyanannyi ponttal érkezhet meg a hétvégi szezonzáróra, mint Verstappen.

Hirdetés
 

A vasárnapi verseny után sok kritika érte a Red Bull holland pilótáját agresszív versenyzése miatt, Horner azonban azt mondja, Hamilton is nagyon ravasz módon terelgeti le ellenfelét a pályáról.

„Bármely versenyző, aki a gokartból érkezik, vagy versenyzett bármilyen kategóriában, tudja, hogy ez a kemény versenyzés. Lewis is annyit ad, amennyit kap, nagyon-nagyon ravaszul csinálja néha, de nézzék csak meg az utolsó kanyart, amikor Max szélesen fordult ott” – magyarázta Horner.

„És előfordult más kanyarban is, hogy nyitott a kormányon, ugyanígy tett az 1-es kanyarban is. Ezek a versenyzők pengeélen táncolnak, a határokat feszegetik. Ha nem akarjuk megadni nekik a lehetőséget arra, hogy kiszélesítsenek egy kanyart, tegyünk oda kavicságyakat!”

Horner hozzátette, bízik abban, hogy tiszta küzdelemben dől majd el a vb-cím sorsa hétvégén.

„Természetesen így szeretnénk. A pályán akarjuk eldönteni, nem a versenybírói szobában, és nem a kavicságyban.”

„Egész évben kemény küzdelem zajlott. E két versenyző között fantasztikus versenyzést láttunk, és remélem, hogy fair és tiszta verseny látunk majd Abu Dhabiban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!