Horner: Hamilton soha nem ismerte el Verstappen képességeit - F1VILÁG.HU

Horner: Hamilton soha nem ismerte el Verstappen képességeit

HIRDETÉS
Lewis Hamilton soha nem ismerte el Max Verstappen képességeit – erről beszélt a minap a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner, aki szerint versenyzőjük képes volt arra 2021-ben, hogy kizökkentse a hétszeres világbajnokot.
BARCELONA, SPAIN - MAY 22: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing is congratulated by Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes in parc ferme during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 22, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Hamilton és Verstappen tavaly gigászi csatát vívtak a világbajnoki címért, küzdelmükből pedig végül utóbbi került ki győztesen, így a Red Bull versenyzője első világbajnoki címét ünnepelhette. Verstappen jó úton halad afelé, hogy idén megvédje világbajnoki elsőségét: a holland pilóta a bajnokság első felében jobbára Charles Leclerc-rel csatázott, mostanra azonban tetemes, 116 pontos előnyt épített ki magának az összetettben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nemrég egy interjúban arról beszélt, Verstappen Leclerc-rel való küzdelmének más dinamikája van, a két ifjú pilóta között ugyanis megvan a kölcsönös tisztelet – Hamilton azonban valójában soha nem ismerte el pilótájuk képességeit.

„Van különbség – talán másmilyen a tisztelet” – mondta a szakember az F1 Beyond The Grid című podcastjébn arra a kérdésre, hogy Verstappen másképp versenyzett-e Hamilton ellen, mint idei riválisa, Charles Leclerc ellen.

„Charles-lal kölyökkoruk óta egymás ellen versenyeznek, és megvan a kölcsönös tisztelet. Én egyszer sem hallottam, hogy Lewis elismerte volna Max képességeit, így természetesen egy kicsit csípősebb volt a dolog, és érezni is lehetett ezt a két versenyző között. Nem lehet nem tisztelni mindazt, amit Lewis elért. Figyelemreméltó minden, és talán soha nem is lehet felülmúlni, de egy ponton mindenki legyőzhető.”

„Max tisztelettudó volt, de nem félt tőle, és élvezte, hogy szembe szállhat vele, élvezte a lehetőséget, hogy kerék a kerék ellen csatázhat vele. Elhitte, hogy le tudja győzni. És ez a belső hit és önbizalom nagyon sokszor átjött.”

Horner szerint Hamiltont 2021-ben kizökkentette Verstappen, főleg azért, mert a holland pilótának nem volt veszítenivalója: „Ő volt a hétszeres világbajnok, aki mindent elveszíthet, Max pedig a fiatal srác, aki vállalja a kockázatot, bevet mindent, és nincs mit vesztenie. Néhány előzése lenyűgöző volt tavaly. És azt éreztem, hogy ez elkezdte zavarni Lewist. Miután Lewis a pole-ba kvalifikálta magát Silverstone-ban, Max pedig megnyerte a sprintfutamot, látszott, hogy Lewis egy kicsit összetört. Ha Max túljutott volna a Copse-on, kétlem, hogy látta volna őt ismét azon a délutánon.”

„Szóval erősödött benne a kétségbeesés, nagy volt a tét, az érzelmek pedig dúltak – de Lewisra vitathatatlanul nagyobb hatással volt ez, mint Maxra, mert – ahogy mondtam – neki több vesztenivalója volt, mint Maxnak.”

A Red Bull-főnök arról is beszélt, szerinte Verstappen idén még jobb versenyzővé vált.

„A mostani Max egy kicsit dörzsöltebb, de még mindig egy támadó szellemű versenyző. Meg volt győződve arról, hogy elegendő helyet hagyott Silverstone-ban. Azt gondolom, Monzában mi hoztuk őt nehéz helyzetbe a lassú bokszkiállással, Lewis közelében sem kellett volna lennünk. De itt is azt érezte, hogy elegendő helyet hagyott a manőver során. Ha megnézzük, milyen előnye volt Lewisnak Brazíliában, az egyetlen autó, amit nem bírt megelőzni 30 körön át, Maxé volt. Minden másik autó megelőzése egy, vagy másfél körbe telt neki. Számomra az egy hatalmas menet volt Maxtól. A világbajnoki címért harcolt. Ő az a típusú versenyző, aki abszolút mindent belead. Kemény, de fair versenyzés volt az köztük.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!