Friss hírek

Horner: Hamiltonék Verstappentől félnek legjobban

F1 Grand Prix of Malaysia - Practice
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Max Verstappen bombaformában lesz idén – még mindig nagyon fiatal, viszont már kellő tapasztalattal bír az F1-ben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Max Verstappen bombaformában lesz idén – még mindig nagyon fiatal, viszont már kellő tapasztalattal bír az F1-ben. 

Verstappen 21 évével még mindig a legfiatalabb pilóták közé tartozik a Forma-1-ben, ám már most készen áll arra, hogy felvegye a harcot a mezőny világbajnokaival, Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel – véli Horner.

„Minden képessége megvan ahhoz, hogy felvegye a harcot Lewisszal, Sebastiannal vagy akárkivel” – nyilatkozta Horner a BBC-nek. „Nem gondolom, hogy bármi hiányzik számára ehhez. Ő az, akitől a legjobban félnek.”

A 2018-as szezonban a holland pilóta csupán 2 ponttal maradt el a 3. helyezett Kimi Räikkönentől, és két versenyen nyerni is tudott. Csapatfőnöke szerint a fiatal pilóta rengeteget fejlődött az elmúlt években, ami már egy „kész” versenyzővé tette őt. 

„Max nagyon sokat fejlődött” – mondta Horner. „Sokkal tapasztaltabb lett. Nagyon gyors, határozott és megvan a saját karaktere. Most minden nagyon kerek nála: elkötelezett és egyáltalán nem fél.

A szakember hozzátette, ezzel szemben Hamilton bombaformája már nem tarthat túl sokáig: „Lewis már a karrierjének egy másik szakaszában van. Megvan a tapasztalata, de 34 éves, és egy ponton természetes, hogy a csillogó tehetség kopni kezd. Hogy képes lehet-e mindig erre a tempóra? Ő is ember. 10 év múlva ugyanez lesz a helyzet Maxnál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!