Horner: Hamiltonék Verstappentől félnek legjobban

F1 Grand Prix of Malaysia - Practice
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - SEPTEMBER 29: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing during practice for the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on September 29, 2017 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) MalaysianGP2017
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Max Verstappen bombaformában lesz idén – még mindig nagyon fiatal, viszont már kellő tapasztalattal bír az F1-ben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Max Verstappen bombaformában lesz idén – még mindig nagyon fiatal, viszont már kellő tapasztalattal bír az F1-ben. 

Verstappen 21 évével még mindig a legfiatalabb pilóták közé tartozik a Forma-1-ben, ám már most készen áll arra, hogy felvegye a harcot a mezőny világbajnokaival, Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel – véli Horner.

„Minden képessége megvan ahhoz, hogy felvegye a harcot Lewisszal, Sebastiannal vagy akárkivel” – nyilatkozta Horner a BBC-nek. „Nem gondolom, hogy bármi hiányzik számára ehhez. Ő az, akitől a legjobban félnek.”

A 2018-as szezonban a holland pilóta csupán 2 ponttal maradt el a 3. helyezett Kimi Räikkönentől, és két versenyen nyerni is tudott. Csapatfőnöke szerint a fiatal pilóta rengeteget fejlődött az elmúlt években, ami már egy „kész” versenyzővé tette őt. 

„Max nagyon sokat fejlődött” – mondta Horner. „Sokkal tapasztaltabb lett. Nagyon gyors, határozott és megvan a saját karaktere. Most minden nagyon kerek nála: elkötelezett és egyáltalán nem fél.

A szakember hozzátette, ezzel szemben Hamilton bombaformája már nem tarthat túl sokáig: „Lewis már a karrierjének egy másik szakaszában van. Megvan a tapasztalata, de 34 éves, és egy ponton természetes, hogy a csillogó tehetség kopni kezd. Hogy képes lehet-e mindig erre a tempóra? Ő is ember. 10 év múlva ugyanez lesz a helyzet Maxnál.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!