Horner: Hangos motorok kellenek az F1-be - F1VILÁG.HU

Horner: Hangos motorok kellenek az F1-be

HIRDETÉS
Hangos és szórakoztató motorokra lesz szüksége a jövőben a Forma-1-nek – hangsúlyozta ismételten a Red Bull csapatát irányító Christian Horner, aki egyúttal örömmel veszi, hogy több gyártó is érdeklődik a száguldó cirkusz iránt.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 30: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks in the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 30, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by XPB - Pool/Getty Images)

A jelenlegi tervek szerint 2026-ban új motorformulát vezetnek be a Forma-1-ben: a cél, hogy olcsóbb, egyszerűbb, és hangosabb erőforrásokat használhassanak a csapatok, a legfrissebb hírek szerint pedig a Volkswagen Csoport két márkája, a Porsche és az Audi is érdeklődik a királykategória iránt.

„Bármilyen motorunk is lesz 2025-ben, vagy 2026-ban, jó hangzásúnak és szórakoztatónak kell lennie, mert a Forma-1 egy show” – idézi a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert a Gazzetta dello Sport című lap.

A Red Bull-főnök szerint beszédes az is, hogy miközben a nagy gyártók sorra hagyják el az elektromos szériát, a Forma-E-t, megnőtt az érdeklődés az F1 iránt.

„Az elektromos versenyzés sem tört meg. Másfelől viszont a Forma-1-nek meg kell tartania tiszta céljait. Jó hír, hogy egyéb nagy gyártók is érdeklődnek az F1-hez való csatlakozás iránt. Ennek épp az ellenkezőjét látjuk a Forma-E-ben, ahonnan sokan távoznak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!