Friss hírek

Horner: Hangos motorok kellenek az F1-be

Hangos és szórakoztató motorokra lesz szüksége a jövőben a Forma-1-nek – hangsúlyozta ismételten a Red Bull csapatát irányító Christian Horner, aki egyúttal örömmel veszi, hogy több gyártó is érdeklődik a száguldó cirkusz iránt.

A jelenlegi tervek szerint 2026-ban új motorformulát vezetnek be a Forma-1-ben: a cél, hogy olcsóbb, egyszerűbb, és hangosabb erőforrásokat használhassanak a csapatok, a legfrissebb hírek szerint pedig a Volkswagen Csoport két márkája, a Porsche és az Audi is érdeklődik a királykategória iránt.

„Bármilyen motorunk is lesz 2025-ben, vagy 2026-ban, jó hangzásúnak és szórakoztatónak kell lennie, mert a Forma-1 egy show” – idézi a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert a Gazzetta dello Sport című lap.

A Red Bull-főnök szerint beszédes az is, hogy miközben a nagy gyártók sorra hagyják el az elektromos szériát, a Forma-E-t, megnőtt az érdeklődés az F1 iránt.

„Az elektromos versenyzés sem tört meg. Másfelől viszont a Forma-1-nek meg kell tartania tiszta céljait. Jó hír, hogy egyéb nagy gyártók is érdeklődnek az F1-hez való csatlakozás iránt. Ennek épp az ellenkezőjét látjuk a Forma-E-ben, ahonnan sokan távoznak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!