Friss hírek

Horner: Hiba lett volna megbüntetni Alonsót és Vettelt

A Red Bull csapatfőnöke, a szigorú Forma-1-es szabályoknak köszönhetőek az olyan, már-már nevetséges rádióüzenetek, mint amilyeneket a hétvégi Brit Nagydíjon hallhattunk Sebastian Vetteltől és Fernando Alonsótól.A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, a szigorú Forma-1-es szabályoknak köszönhetőek az olyan, már-már nevetséges rádióüzenetek, mint amilyeneket a hétvégi Brit Nagydíjon hallhattunk Sebastian Vetteltől és Fernando Alonsótól.

Hirdetés
 

A két versenyző a futam utolsó harmadában kiélezett küzdelmet vívott egymással, miközben folyamatosan egymásra panaszkodtak a pálya kiszélesítése miatt.

Horner úgy véli, a páros kemény, ugyanakkor sportszerű csatát vívott egymással, és csak azért panaszkodtak ilyen vehemensen, mert ki akartam harcolni valamiféle szankciót a másiknak.

„A két srác rendkívüli eltökéltséggel harcolt egymással, nagyszerű versenyzés volt” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„A probléma csak az, hogy bevezették ezeket a szabályokat a pálya határaira vonatkozóan. Mindkét versenyző profi, szóval mindig rá fognak mutatni a másik hibáira.”

Habár a Red Bull jelezte is Charlie Whitingnak, hogy Alonso többször kiszélesítette a pályát a Copse és Club kanyarokban, Horner elárulta, hiba lett volna, ha megbüntetik ezért a spanyolt.

„Mindketten a határon voltak. Hiba lett volna büntetni őket. Fernando a 9-es és a 18-as kanyarokban szerzett előnyt, amire Sebastian gyorsan rá is mutatott – és Sebastian is mindent megtett, hogy megelőzze őt.”

„Jeleztük a dolgot Charlie-nak, és meggyőződésem, hogy a Ferrari is felemelte a szavát Sebastian ellen. Úgyhogy le a kalappal az FIA előtt és a stewardok előtt, hogy hagyták versenyezni a pilótákat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!