Horner: Igenis nézze meg az FIA az első szárnyakat is! - F1VILÁG.HU

Horner: Igenis nézze meg az FIA az első szárnyakat is!

HIRDETÉS
A flexibilis szárnyakra vonatkozó szabályok következetes alkalmazását várja el a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) a Red Bull Forma-1-es csapata – ezt mondta Christian Horner, miután kiderült, arra kérték a szövetséget, vizsgálják meg a Mercedes autóinak első szárnyát.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 25: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff talk in a press conference  during practice ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 25, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Az elmúlt hetekben rengeteget beszéltek az F1-es versenyautók hátsó szárnyairól, a Spanyol Nagydíj után ugyanis a Mercedes gyanúba keverte a Red Bullt, mondván, az energiaital-gyárosok rugalmas hátsó szárnyakat használnak.

Az FIA aztán lépett, és a Francia Nagydíjtól kezdve szigorúbb terheléses teszteket írt elő a hátsó szárnyelemekre vonatkozóan. A Red Bull ugyanakkor már korábban jelezte, érdemes lenne egy pillantást vetni a Mercedes első szárnyaira is, azok ugyanis szintén jelentős mértékben hajlanak nagy tempónál.

Christian Horner és Toto Wolff pénteken együtt voltak hivatalosan az FIA spielbergi sajtótájékoztatójára, ahol természetesen nekik szegezték a flexibilis szárnyakkal kapcsolatos kérdést.

Horner azt mondta, ő azt várja, hogy az FIA következetesen alkalmazza a szabályokat.

„Nyilván rengeteget beszéltek mostanában a hátsó szárnyakról” – mondta a Red Bull csapatfőnöke Spielbergben. „Új teszteket vezettek be, az autó pedig mindvégig teljesen megfelelt a szabályokban foglaltaknak.”

„De álnokság lenne az FIA részéről, ha nem nézne rá ugyanígy az első szárnyakra is. És természetesen a korábbi versenyeken láttunk felvételeket, és nyilvánvalóan szeretnénk következetességet. A hátsó szárnyakra vonatkozó szabályok következetes alkalmazása, illetve nyilvánvalóan az első szárnyak egy kategóriába esnek.”

„A lényeg tehát, hogy mindezen keresztül következetes alkalmazást szeretnénk.”

A Mercedest irányító Toto Wolff azt mondta, állnak a vizsgálat elébe, hiszen az ő autójuk is rendre átment a terheléses teszteken. Ha viszont az FIA szigorúbb teszteket ír elő a jövőben, természetesen elfogadják a döntést.

„Igen, a következetesség fontos, és ahogy Toto mondta, ez egy versenyképes közeg, egy versenyképes sport, ahol minden a dolgok kihasználásán múlik” – mondta a Mercedes-főnök.

Hirdetés

„Ahol a Red Bull most tart, mi ott tartottunk az elmúlt néhány évben. Emlékszem a tavalyi DAS-rendszerre… Próbálunk versenyképes előnybe jutni, és ugyanez a helyzet most az első szárnyakkal is.”

„Ha van mit megnézni, akkor az FIA meg fogja nézni, és bármilyen döntést is hoznak, elfogadjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!