Friss hírek

Horner: Jól meg lettünk Tsunodázva…

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, versenyzőik, Max Verstappen és Sergio Perez meglehetősen dühösek voltak a Mexikói Nagydíj szombati időmérőjét követően.

A Red Bull két pilótája épp utolsó körét teljesítette a kvalifikáció harmadik szakaszában, előttük azonban Yuki Tsunoda, a testvércsapat AlphaTauri versenyzője kicsúszott a pályáról.

A japán versenyző hibája megzavarta a mögötte érkező Sergio Perezt, aki ugyancsak elrontotta a féktávot, az eggyel hátrébb érkező Max Verstappen pedig kénytelen volt elemelni a lábát a gázról.

Hirdetés
 

A két Red Bull végül csak a második rajtsorba kvalifikálta magát, míg a Mercedesek az első sorból rajtolhatnak ma.

„Szerintem meg lettünk Tsunodázva…” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva az időmérő után.

„Mindkét versenyzőnk utolsó gyorskörén volt. Max két és fél tizeddel volt jobb, Checo pedig – azt hiszem – egy kicsit kevesebb mint 2 tizeddel.”

„Nem értem, miért vitorlázott a pálya azon részén… Kiábrándító, mert mindkét versenyzőnkre hatással volt, mivel mindketten elég dühösek. De még így is ott vagyunk a második sorban, és jó versenyünk lehet innen.”

Horner hozzátette, nyilvánvaló, hogy a Mercedes nagyon erős Mexikóban, és az is biztos, hogy kemény küzdelem vár rájuk a mai versenyen.

„A Mercedes nagyon-nagyon gyors volt. Szerintem láthattuk pénteken is, hogy jó a motorjuk, és megoldották azokat a gondokat, melyek korábban felmerültek itt.”

„Mi pedig szerintem alulteljesítettünk a Q3-ban. De még így is nagyon-nagyon szoros. És a vasárnapi verseny is igazán szoros lesz. Jó a Mercedes végsebessége itt, ami megnehezíti a dolgunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!