Horner: Kényelmes a helyzetünk, vannak opcióink 2025-re - F1VILÁG.HU

Horner: Kényelmes a helyzetünk, vannak opcióink 2025-re

A stabil szabályozás miatt 2024-ben sokkal komolyabb küzdelem alakulhat majd ki a Forma-1-ben, mint idén — ezt gondolja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, aki szerint emiatt a csapat ülése sem lesz olyan vonzó a versenyzők számára.

Persze azt a brit szakember is jól tudja, kevés olyan versenyző van a mai F1-es mezőnyben, aki nem ülne át szívesen a Red Bull autójába, mivel azonban Max Verstappen mellett Sergio Pereznek is érvényes szerződése van a jövő évre, ez a kérdés jelenleg nem is aktuális az osztrák csapatnál. Horner viszont úgy látja, szerinte 2024-ben a McLaren, a Mercedes és a Ferrari legyőzése is nagyobb falat lesz, mint az elmúlt idényben.

„Az RB19-es a sportág történetének legsikeresebb autója lett, szóval képzelhetik, hogy elég vonzó versenyautó” — mondta a szakember a Sky Sports Newsnak. „Azt gondolom, nagyszerű versenyzőink vannak.”

„A szabályok stabilitása miatt viszont sokkal szorosabb lesz a mezőny, nagyszerű csapatok vannak, melyek ellen versengünk. És a stabil szabályok miatt 2024 nem olyan lesz, mint 2023. Sokkal komolyabb küzdelmet várunk a McLarentől, a Mercedestől és a Ferraritól, és azoktól a versenyzőktől, akik ezeknél az istállóknál versenyeznek.”

Perez szerződése 2024 végén jár le a Red Bullnál, a mexikói pilóta jövőjéről pedig sokat pletykáltak az idei szezon során — főleg azok után, hogy Daniel Ricciardo az energiaital-gyárosok kiscsapatába, az AlphaTaurival visszakerült a mezőnybe. Horner azt mondja, kényelmes helyzetben vannak, hiszen bőven vannak lehetőségeik 2025-re.

„Csapatként a legversenyképesebb páros összeállítására törekszel. A megfelelő dinamikát akarod megteremteni csapaton belül, Max és Checo pedig eredményes párost alkotnak. Checo a három nálunk töltött idény során a 4., a 3., majd a 2. helyen zárta a bajnokságot, szépen ívelt felfelé a szereplése. Danielt pedig jól ismerjük. Nagyszerű, hogy visszakerült a Red Bull kötelékébe.”

„2025-től minden nyitott, szóval nem vagyunk rossz helyzetben azzal, hogy házon belül és kint is vannak opcióink.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!