Horner kételkedik abban, hogy Perez le tudja győzni Verstappent

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kételkedik abban, hogy Sergio Perez képes lesz legyőzni Max Verstappent a világbajnoki címért zajló küzdelemben, elmondása szerint azonban a képességei megvannak ahhoz, hogy esélyessé váljon.

A mexikói versenyző harmadik szezonjára készül a Red Bullnál, és bár a konstruktőri címhez hozzátette a magáét, az egyéni trófeáért zajló küzdelembe nem tudott beleszólni – végül a 3. helyen zárta az összetett versenyt. Perez idén szeretne jobban teljesíteni, és reményei szerint minden futamon a győzelemért csatázhat majd. Ha valóban így lesz, akkor akár a vb-címre is esélyes lehet – főnöke viszont úgy látja, a 2023-as szezon abszolút favoritja Verstappen lesz.

„Az a forma, amit Max mutatott, azt jelenti, hogy ő a legyőzendő versenyző” – mondta Horner az Auto Motor und Sport című német lapnak adott interjújában. „Ő a regnáló világbajnok, Checónak pedig erre kell törekednie, máskülönben miért versenyezne?”

Hirdetés
 

„Ugyanakkor azt gondolom, a helyzet az, hogy minden valószínűség szerint a szezon során Max lesz az esélyesebb a világbajnoki címre. Checónak viszont megvan a képessége, hogy odaérjen. Mindkét versenyzőre szükségünk van a konstruktőri címhez megszerzése érdekében arra, hogy hogy a legjobb formájukban teljesítsenek. Checo pontosan tudja, mit várunk tőle, Max csapattársának lenni pedig minden versenyző számára ijesztő dolog.”

„De remekül kezelte ezt, és alaposan kivette a részét a 2022-ben megszerzett konstruktőri bajnoki címünkből, és szoros küzdelemben végzett a 3. helyen az egyéni tabellán, úgy, hogy két versenyt megnyert. Checo fejlődni tudott azóta, hogy csatlakozott az istállóhoz 2021-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!