Horner: Kétségbeesett volt a Mercedes óvása - F1VILÁG.HU

Horner: Kétségbeesett volt a Mercedes óvása

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Chrisitan Horner szerint egy kicsit „kétségbeesettnek” tűnt a Mercedes óvása a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj után.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing walk from the FIA Stewards Office after hearing the results of the appeal after the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A futamot drámai fordulatok után Max Verstappen nyerte meg, aki így a világbajnoki címet is bezsebelte Lewis Hamilton előtt.

A leintést követően azonban a Mercedes óvást nyújtott be, amit a versenybírók végül elutasítottak. Az ügy viszont itt még nem ért véget, a német istálló ugyanis jelezte fellebbezési szándékát. Erről 96 órán belül kell dönteniük.

A versenybírók vasárnap esti döntése után Christian Horner azt mondta, örül a végkifejletnek.

Arra a kérdésre, hogy megérti-e a Mercedes óvását, így felelt: „Nyilvánvalóan egy kicsit kétségbeesettnek tűnt. De mi nem akartuk, hogy a versenybírók előtt fejeződjön be.”

„Nagyszerű ellenfelek voltak idén. És Lewis is fenomenális versenyző. Voltak pillanatok, nagyon fesztült küzdelem volt. Kemény volt. De örülünk a végkifejletnek. És nagyon büszkék vagyunk Maxra. Fenomenális volt egész évben.”

Horner kifejtette, nincs kétsége afelől, hogy Michael Masi versenyigazgató helyes döntést hozott azzal, hogy a verseny újraindítására törekedett.

„Soha nem akartuk, hogy a versenybírók elé kerüljön a dolog. Nyilván csak vita volt a verseny előtt is, de nyilván nagyon más irányt vett a dolog a futam után. Mi viszont nem jogászokkal járunk versenyezni, meg ilyenek. Kár, hogy ott végződött, de a versenybírók helyes döntést hoztak.”

„Beszéltünk a „hagyjuk versenyezni őket” elvéről. Niki Lauda mindig keményen hajtogatta ezt. És mindig beszéltünk arról is, hogy ne biztonsági autó mögött fejezzük be a versenyeket.”

„A versenyigazgató a nehéz körülmények közepette abszolút helyes döntést hozott ma. És stratégiailag is jól eltaláltuk a dolgokat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!