Horner: Kétségbeesett volt a Mercedes óvása - F1VILÁG.HU

Horner: Kétségbeesett volt a Mercedes óvása

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Chrisitan Horner szerint egy kicsit „kétségbeesettnek” tűnt a Mercedes óvása a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj után.

A futamot drámai fordulatok után Max Verstappen nyerte meg, aki így a világbajnoki címet is bezsebelte Lewis Hamilton előtt.

A leintést követően azonban a Mercedes óvást nyújtott be, amit a versenybírók végül elutasítottak. Az ügy viszont itt még nem ért véget, a német istálló ugyanis jelezte fellebbezési szándékát. Erről 96 órán belül kell dönteniük.

 

A versenybírók vasárnap esti döntése után Christian Horner azt mondta, örül a végkifejletnek.

Arra a kérdésre, hogy megérti-e a Mercedes óvását, így felelt: „Nyilvánvalóan egy kicsit kétségbeesettnek tűnt. De mi nem akartuk, hogy a versenybírók előtt fejeződjön be.”

„Nagyszerű ellenfelek voltak idén. És Lewis is fenomenális versenyző. Voltak pillanatok, nagyon fesztült küzdelem volt. Kemény volt. De örülünk a végkifejletnek. És nagyon büszkék vagyunk Maxra. Fenomenális volt egész évben.”

Horner kifejtette, nincs kétsége afelől, hogy Michael Masi versenyigazgató helyes döntést hozott azzal, hogy a verseny újraindítására törekedett.

„Soha nem akartuk, hogy a versenybírók elé kerüljön a dolog. Nyilván csak vita volt a verseny előtt is, de nyilván nagyon más irányt vett a dolog a futam után. Mi viszont nem jogászokkal járunk versenyezni, meg ilyenek. Kár, hogy ott végződött, de a versenybírók helyes döntést hoztak.”

„Beszéltünk a „hagyjuk versenyezni őket” elvéről. Niki Lauda mindig keményen hajtogatta ezt. És mindig beszéltünk arról is, hogy ne biztonsági autó mögött fejezzük be a versenyeket.”

„A versenyigazgató a nehéz körülmények közepette abszolút helyes döntést hozott ma. És stratégiailag is jól eltaláltuk a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Kétségbeesett volt a Mercedes óvása
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!