Horner leszögezte, szabad a harc Verstappen és Perez között - F1VILÁG.HU

Horner leszögezte, szabad a harc Verstappen és Perez között

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint egyre inkább úgy fest, hogy 2023-ban versenyzőik, Max Verstappen és Sergio Perez harcolnak majd egymással a világbajnoki címért. A szakember leszögezte, amíg a csapat érdeke mást nem kíván, addig hagyják küzdeni egymással pilótáikat.

A vasárnapi Azeri Nagydíjon a Red Bull idei negyedik kettős győzelmét szerezte, Perez pedig másodszor tudott diadalmaskodni a szezonban, ami azt jelenti, hogy mindössze 6 pont választja el őt csapattársától, a kétszeres világbajnok Max Verstappentől.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, bár sok van még hátra a szezonból, a csapat pedig hátrányban lesz a fejlesztési versenyben a riválisokkal szemben, nagyon úgy tűnik, hogy a két pilóta küzd majd meg idén a világbajnoki címért. Egyelőre pedig arra fókuszálnak, hogy Verstappennel és Perezzel is kényelmes előnyt építsenek fel a többiekkel szemben.

 

„Nos, jelenleg kettejükről szól a bajnoki küzdelem. A mezőny többi tagja kisebb lemaradásban van, de még 19 verseny van hátra, és 5 sprintfutam” – mondta a brit szakember a bakui versenyt követően. „Szóval rengeteg versenyzés vár még ránk, pályák széles skálája, szóval ingadozhat majd a dolog kettejük között. A megbízhatóság kulcsfontosságú tényező lesz. És arra is fókuszálunk jelenleg, hogy egyfajta puffert építsünk fel mindkét versenyzőnkkel.”

„Ha ugyanis visszatérünk Európába, meggyőződésem, hogy jelentős mértékű fejlesztések lesznek. És természetesen nekünk csökkentett kapacitásunk lesz a fejlesztésekre idén. Szóval arra fókuszálunk, hogy felépítsünk egyfajta előnyt.”

Horner világossá tette, nincs csapatsorrend a Red Bull háza táján, így Verstappen és Perez nyílt sisakos küzdelmet vívhat egymással.

„Négy futam után 6 pont a különbség köztük, szóval igen, mindketten versenyképesek. Mindketten győzni akarnak, ezért is állnak a csapat szolgálatában. És szerintem minden azon múlik, mit csinálnak a versenypályán. Most is szabadon versenyezhettek, és eddig egész évben így volt.”

Arra a kérdésre, hogy ez folytatódik-e majd a szezon további részében is, Horner így felelt: „Igen, amíg a csapat érdeke nagyobbá nem válik, ha egy ellenfél ellen harcolunk, mint a versenyzők érdekei. De jelenleg szabadon versenyezhetnek.”

A Red Bull csapatfőnöke arról is beszélt, a bakui verseny előtt emlékeztette pilótáit Verstappen és akkori csapattársa, Daniel Ricciardo 2018-as ütközésére.

„Azt hiszem, 2018 élénken él mindenki emlékezetében a csapatnál. És olyasvalami ez, amiről beszéltünk a verseny reggelén – jeleztük, hogy szabadon versenyezhetnek, de nem akarjuk megismételni 2018-at. És amilyen keményen tudták, hajtották egymást, és nem sok választotta el őket egymástól.”

A bakui versenyen Verstappen át tudta venni a vezetést a pole-ból induló Charles Leclerc-től, egy rosszul időzített kerékcsere után azonban visszacsúszott, az élre pedig Perez került, aki végül meggyőző versenyzéssel győzött Azerbajdzsánban.

„Checót határozottan megilleti az utcák királya becenév, vagy bárhogy is hívják legutóbbi dokusorozatában. Nyilván volt egy kis szerencséje a biztonsági autóval. De miután átvette a vezetést, felépített egy közel 4 másodperces előnyt, és kontrollálta a versenyt. Szóval élt a lehetőséggel, és nagyszerű győzelmet hozott ki belőle.”

„Ott volt mögötte Max, szóval nem vette félvállról. Egy ponton 3,7 másodperc volt az előnye. Le a kalappal előtte, nagyszerű versenyt futott. Keményen hajtották egymást, és párszor a falat is érintették. De végig hagytuk, hogy nyomják, a versenyt előtt is mindig ez volt a terv.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner leszögezte, szabad a harc Verstappen és Perez között
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!