Horner logikus magyarázatot adott a csapatutasításra - F1VILÁG.HU

Horner logikus magyarázatot adott a csapatutasításra

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke több érvet is felsorakozatott amellett, miért volt szükség a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Sergio Perez és Max Verstappen élen végrehajtott helycseréjére.
Christian Horner, Bahrain Grand Prix, Red Bull

Egy nagyszerű eredménnyel, ám némi belső konfliktussal zárult a Red Bull Forma-1-es istállója számára a barcelonai Spanyol Nagydíj. A versenytáv utolsó harmadához közeledve Sergio Perez vezette a futamot, ám mögötte csapattársa, a vb-címért küzdő Max Verstappen érkezett nagy tempóval, friss abroncsokon. Az istálló a helyzetet felmérve arra jutott, hogy helycserére kéri a párost, akik így Verstappen, Perez sorrendben értek célba az első két helyen. Perez érthetően nem örült a döntésnek, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott, erről még „beszélniük kell”.

A helyzettel kapcsolatban a futamot követően Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét is megkérdezték, aki tisztázta a döntés mögött húzódó miérteket.

„Volt egy problémánk, amit a többi autó kapcsán is tapasztalhattunk: a hőmérsékletek az egekben voltak. Víz, olaj, fékek… Az utolsó dolog, amit látni szeretnénk, az a kiesés, miközben az autóink egy potenciális dupla győzelemért hajtanak” – magyarázta Horner, aki szerint a gumistratégiák miatt egyébként sem jöhetett szóba a párharc. „Eltérő stratégián voltak, szóval nem volt nyílt a küzdelmük. Max jelentős gumielőnnyel rendelkezett, Checo pedig szerintünk végig sem tudott volna menni.”

„A mi felelősségünk, hogy mindkét autónk minél több ponttal érjen haza. Amit Checo a futam közben nem láthatott, hogy mennyire hosszú etap várt volna rá a közepes gumikon. Szerintem ezt már ő is belátja. Max akkora előnnyel rendelkezett, hogy a csapat szempontjából semmi értelme nem volt kiesést kockáztatni. Szerintem ez volt a helyes döntés” – tette hozzá.

A lehengerlő eredménynek köszönhetően aMax Verstappen az egyéni, a Red Bull pedig a konstruktőri világbajnokságon vette át a vezetést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!