Friss hírek

Horner: Masi másképp alkalmazta a szabályokat, de nem szegte meg őket Abu Dhabiban!

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, Michael Masi másképp alkalmazta a szabályokat a 2021-es szezon utolsó versenyén, Abu Dhabiban, a szabálykönyvet azonban egyetlen alkalommal sem szegte meg.

A 2021-es idény Lewis Hamilton és Max Verstappen drámai küzdelmét hozta, az utolsó versenyen pedig az utolsó körben dőlt el a világbajnoki cím sorsa: egy utolsó körökben történt baleset, valamint a versenyirányítás vitatható döntései után Verstappen szinte az utolsó pillanatban előzte meg Hamiltont, ezzel pedig bezsebelte a világbajnoki címet.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Sky Sportsnak nyilatkozva nemrég azt mondta, szerinte az azóta menesztett Michael Masi is megbánta már döntéseit, a Red Bullnál ugyanakkor úgy látják, szerintük az ausztrál szakember a rendszer áldozata, és nem követett el nagy hibát.

Hirdetés
 

Verstappen a Hamiltonnal megvívott intenzív küzdelemről, illetve agresszív stílusáról is beszélt a brit sportcsatorna vasárnap bemutatásra kerülő dokumentumfilmjében.

„Néha kockáztatnom kell, és megpróbálok bevetődni belül, vagy próbálok erőltetni egy manővert. De végső soron ez a stílusom, és több versenyt nyertem meg így, mint amennyit veszítettem” – mondta a holland.

Főnöke, Christian Horner beszélt az abu dhabi szezonzáró eseményeiről is – szerinte Masi mindenben helyesen járt el.

„Nem szegte meg a szabályokat. Talán egy kicsit másképp alkalmazta a regulákat az adott körülmények között, de valójában semmi sem tett, amivel megsértette volna a szabályokat” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke, aki szerint Masinak több támogatásra lett volna szüksége, ráadásul a szakembert komoly „zaklatások és internetes abúzus” érte a finálét követően.

Verstappen hozzátette, szerinte nem kellett volna leváltani Masit.

„Lehet azzal érvelni, hogy helyes volt, vagy nem, amit Abu Dhabiban csinál. De azt gondolom, hogy amiért Michael kiállt, az mindig a versenyzés volt” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!