Horner: Másodlagos dolog Perezt Verstappenhez hasonlítani - F1VILÁG.HU

Horner: Másodlagos dolog Perezt Verstappenhez hasonlítani

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner pontosan tudja, Sergio Pereznek rettentő nehéz dolga van Max Verstappen csapattársaként, és szerinte a mexikói igazán jól helytáll az idei szezonban is.
SPA, BELGIUM - JULY 28: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 leaves the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on July 28, 2023 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Perezt sok kritika érte az elmúlt hónapokban, miután a Monacói Nagydíjat követően hullámvölgybe került, és meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtott – főleg csapattársához, Verstappenhez képest. A mexikói viszont továbbra is élvezi a Red Bull bizalmát, az elmúlt két versenyhétvégén pedig sikerült viszonylag jól szerepelnie – igaz, hátránya 125 pontra nőtt a tabellán csapattársához képest.

Christian Horner ugyanakkor azt mondja, Perezt nem érdemes Verstappenhez hasonlítgatni, a kétszeres világbajnok ugyanis jelenleg kiemelkedik a mezőnyből.

„Azt gondolom, egyszerűen csak remekül érzi a tapadáshatárt, és rendkívül bízik önmagában, illetve a képességeiben, hogy ennyire gyorsan oda tudja tenni magát. Elég megnézni az első köreit, vagy köridejeit, amikor feltűnik egy új pályán. Első körideje gyakran két-három másodperccel gyorsabb, mint bárki másé” – magyarázta Horner az ESPN Unlapped című podcastjében.

„Elképesztő természetességgel érez rá a dolgokra, remekül érti, mire van szüksége az autónak, hogy a legtöbbet hozza ki belőle. Ezt lenyűgöző látni, mivel annyira gyorsan tud alkalmazkodni egy helyzethez vagy körülményhez egy autóval.”

Horner hozzátette, pontosan tudják, nem egyszerű Verstappen csapattársának lenni, Perez pedig az elmúlt két és fél évben remekül helytállt a holland mellett.

„Max csapattársaként soha nincs könnyű éve az embernek. Azt gondolom, Checo valójában nagyon jól helytállt az elmúlt két és fél évben, hogy elérje azt, amit elért” – magyarázta a szakember. „Nagy mentális ellenállóképesség kell ehhez, mert nemcsak az adatokkal kell megküzdenie, hanem veletek, újságírókkal is, akik minden hétvégén azt kérdezgetitek tőle, hogy ’Miért nem vagy a csapattársad szintjén?’.”

„Még mindig 2. a világbajnoki pontversenyben, 40 ponttal előzi meg a harmadik helyezettet, pár nagydíjon kettős győzelemre vezetett bennünket. Szóval tisztességes szezonja van. Azt gondolom, másodlagos összehasonlítani őt Maxszal.”

Horner azt reméli, Perez önbizalmat meríthet a legutóbbi versenyekből: „Nagyon erős versenyt futott Budapesten is. Szombaton balszerencséje volt az autó sérülése miatt. De vasárnap, a versenyen átvette a vezetést, kívülről megelőzte [Charles] Leclerc-t, és az első 17 körben az élen állt. Szóval bőven meríthet pozitívumokat az elmúlt időszakból. Nyilván van pár dolog, amire összpontosít az év második felére az időmérők kapcsán, és remélhetőleg lesz egy kis ideje kipihenni magát, és teljesen motiváltan térhet vissza az idény második felére.”  

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!