Horner: Meglepte a Red Bullt a riválisok gyengélkedése - F1VILÁG.HU

Horner: Meglepte a Red Bullt a riválisok gyengélkedése

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, meglepődtek azon, hogy a rivális alakulatok ennyire alulteljesítettek a 2023-as szezon első versenyein, ám biztos benne, a Mercedes és a Ferrari is képes lesz összekapni magát.
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive on the grid prior to the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

A Red Bull soha nem kezdett még ilyen jól F1-es idényt: a szezon eddigi öt versenyét megnyerte, ráadásul ebből négyszer kettős győzelmet aratott. Tavalyi legfőbb riválisa, a Ferrari eközben döcögősen indította a szezont, és a Mercedesnek sem sikerült nagyot előre lépnie a tavalyi, kiábrándító idény után.

Christian Horner ugyanakkor biztos abban, ellenfeleik képesek lesznek összekapni magukat, noha az tény, a Red Bull parádés formában vágott neki az idei bajnokságnak, így egyelőre kényelmes helyzetben van.

„Soha nem lehet leírni senkit. És azt gondolom, soha nem kezdtünk még ilyen jól idényt” – mondta a brit szakember. „Úgy érezzük, hogy remek fejlődést értünk el az RB18-as után, de efféle fejlődésre számítani lehet, és szerintem sokkal inkább úgy tűnik, hogy a többiek veszítettek területet. Öt verseny, öt győzelem, plusz a sprint – ebből négy kettős győzelem Soha nem volt még ilyen kezdésünk. Már-már azon elmélkedünk, hová tűntek a többiek. Egy szokványos előrelépést tettünk, amire számíthattunk a tél folyamán, és inkább arról van szó, hová tűnt a Ferrari és a Mercedes?”

„De biztos vagyok abban, hogy keményen dolgoznak azon, hogy ezt orvosolják. Szóval nagy fejlődés várható elég hamar. Azt gondolom, meglepett bennünket az, hogy a többiek talán alulteljesítettek ahhoz képest, ahogy tavaly álltak.”

A Forma-1 csapatainak többsége komoly újításokkal érkezik majd a szezon hatodik versenyére, a jövő hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjra, erre mutatott rá Horner is.

„Nem kétséges, hogy megpróbálják ezt megoldani. És biztos vagyok benne, hogy Imolától kezdődően nagy fejlesztéseket látunk majd jönni” – magyarázta.

„Nekünk nagyszerű versenyautónk van, nagyszerű csapatunk, és két nagyszerű versenyzőnk. Viszont hosszú még a szezon. Várjunk az ítélettel addig, amíg nem látjuk, mivel állnak elő Imolában és Barcelonában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Meglepte a Red Bullt a riválisok gyengélkedése
Licitálj a Verstappen által dedikált versenyfelszerelésre! 
McLaren-uralom az időmérő előtt a Hungaroringen!
Red Bull: A versenyzői kérdés nyitott 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!