Horner: Meglepte a Red Bullt a riválisok gyengélkedése - F1VILÁG.HU

Horner: Meglepte a Red Bullt a riválisok gyengélkedése

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, meglepődtek azon, hogy a rivális alakulatok ennyire alulteljesítettek a 2023-as szezon első versenyein, ám biztos benne, a Mercedes és a Ferrari is képes lesz összekapni magát.

A Red Bull soha nem kezdett még ilyen jól F1-es idényt: a szezon eddigi öt versenyét megnyerte, ráadásul ebből négyszer kettős győzelmet aratott. Tavalyi legfőbb riválisa, a Ferrari eközben döcögősen indította a szezont, és a Mercedesnek sem sikerült nagyot előre lépnie a tavalyi, kiábrándító idény után.

Christian Horner ugyanakkor biztos abban, ellenfeleik képesek lesznek összekapni magukat, noha az tény, a Red Bull parádés formában vágott neki az idei bajnokságnak, így egyelőre kényelmes helyzetben van.

 

„Soha nem lehet leírni senkit. És azt gondolom, soha nem kezdtünk még ilyen jól idényt” – mondta a brit szakember. „Úgy érezzük, hogy remek fejlődést értünk el az RB18-as után, de efféle fejlődésre számítani lehet, és szerintem sokkal inkább úgy tűnik, hogy a többiek veszítettek területet. Öt verseny, öt győzelem, plusz a sprint – ebből négy kettős győzelem Soha nem volt még ilyen kezdésünk. Már-már azon elmélkedünk, hová tűntek a többiek. Egy szokványos előrelépést tettünk, amire számíthattunk a tél folyamán, és inkább arról van szó, hová tűnt a Ferrari és a Mercedes?”

„De biztos vagyok abban, hogy keményen dolgoznak azon, hogy ezt orvosolják. Szóval nagy fejlődés várható elég hamar. Azt gondolom, meglepett bennünket az, hogy a többiek talán alulteljesítettek ahhoz képest, ahogy tavaly álltak.”

A Forma-1 csapatainak többsége komoly újításokkal érkezik majd a szezon hatodik versenyére, a jövő hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjra, erre mutatott rá Horner is.

„Nem kétséges, hogy megpróbálják ezt megoldani. És biztos vagyok benne, hogy Imolától kezdődően nagy fejlesztéseket látunk majd jönni” – magyarázta.

„Nekünk nagyszerű versenyautónk van, nagyszerű csapatunk, és két nagyszerű versenyzőnk. Viszont hosszú még a szezon. Várjunk az ítélettel addig, amíg nem látjuk, mivel állnak elő Imolában és Barcelonában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Meglepte a Red Bullt a riválisok gyengélkedése
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!