Horner: Miamiban senki sem tudta volna legyőzni Verstappent - F1VILÁG.HU

Horner: Miamiban senki sem tudta volna legyőzni Verstappent

A Red Bull Forma-1-es csapatfőnöke szerint Max Verstappen Miamiban külön ligában versenyzett, így azonos stratégián is legyőzte volna az élről rajtoló Sergio Perezt.

Érdekes gumistratégiai eltérést láthattunk a Miami Nagydíjon Max Verstappen és az ellenfelei között, ugyanis Verstappen kemény abroncsokon rajtolt a kilencedik helyről, míg a mezőny döntő többsége a közepesekre szavazott. Így döntött az élről rajtoló Sergio Perez is, aki nem kockáztathatta meg, hogy a lassabban felmelegedő keményeken pozíciókat veszítsen. Bár a Red Bull előzetes számításai alapján Perez stratégiája versenytávon három másodperccel gyorsabbnak tűnt, a mexikói mégis kikapott Verstappentől, aki könnyű győzelmet szerzett a floridai pályán.

Christian Horner szerint ezen a futamon a holland pilóta olyan teljesítményt nyújtott, amivel senki sem lett volna képes felvenni a versenyt.

 

 „Szerintem a másik stratégiával is hasonló teljesítményre lett volna képes. Úgy gondolom, frusztrált volt az időmérő edzés miatt, ahol hibázott, és nem volt lehetősége javítani. A futamra magabiztosan érkezett, és némileg eltérő stratégiát választott” – nyilatkozott a Red Bull csapatvezetője, aki örömmel adta áldását mindkét pilóta stratégiájára.

„Természetesen az előző este mindent átbeszélünk, lefuttatjuk a számokat, összevetjük az érveket és az ellenérveket. Max és a mérnöki csapata akarta ezt a verziót, én pedig örömmel egyeztem bele” – magyarázta Horner, aki szerint Pereznek most a második helyezéssel is elégedettnek kell lennie.

„Ilyen ez a sport, nem igaz? Egy héttel ezelőtt ő volt a csúcson. Nem hiszem, hogy túlzottan csalódott lenne. Így is 18 pontot visz magával. Nem hiszem, hogy itt bárki képes lett volna legyőzni Maxot.”

Horner kihangsúlyozta, hogy Perez is jó munkát végzett a versenyen, ám utólag elnézve a rajtot követően talán bánhatott volna kicsit agresszívabban az abroncsaival.

„Az első tíz körben sokat spórolt. Szerintem a jobb első kerék miatt aggódott. Később más csapatoknál láthattuk is, hogy szemcsésednek a gumik. Szerintem egészen jó munkát végzett azzal, ahogy az abroncsokkal bánt. A tizedik kör után kezdett előnyt kiépíteni. Azonban utólag nézve jobban is megnyomhatta volna az első etapját, hiszen később Fernando [Alonso] nyilvánvalóvá tette, hogy a közepes keverék egészen jó versenyguminak számít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Miamiban senki sem tudta volna legyőzni Verstappent
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!