Horner: Mihamarabb dönteni kell a sprintfutamokról! - F1VILÁG.HU

Horner: Mihamarabb dönteni kell a sprintfutamokról!

HIRDETÉS
Mihamarabb döntést kell hoznia a Forma-1-nek a 2022-es idényre tervezett sprintfutamokkal kapcsolatban – mondja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 04: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the pitwall during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 04, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Giuseppe Cacace - Pool/Getty Images)

Azt követően, hogy tavaly három versenyhelyszínen is alkalmazták az új formátumot, a tervek szerint idén 6 nagydíjon is sprintfutamot tartanának szombaton, a hagyományos kvalifikáció helyett.

A 2022-es idényre azonban néhány módosítást azért végrehajtanának: változtatnának például a pontrendszeren, sőt, felmerült, hogy a sprintfutam végeredménye semmiféle hatással nem lenne a vasárnapi versenyre.

Az elmúlt hetekben azonban vita támadt a Forma-1-es csapatok között – méghozzá az anyagiak miatt. Néhány nagycsapat ugyanis azt szeretné, ha a tervezettnél több pénzt kapnának a sprintfutamos hétvégéken, ezzel azonban a riválisok nem értenek egyet. Erről részletesebben ebben a cikkben írtunk.

Ha nem sikerül mihamarabb megoldást találni, az sem kizárt, hogy az előttünk álló idényben nem tudnak sprintfutamos hétvégéket rendezni.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner támogatja a formátumot, noha azt ő is elismeri, lehetne még javítani rajta. És mivel az első sprintfutamos hétvégét már az évadnyitón, Bahreinben megtartanák, a szakember szerint mihamarabb döntést kell hozni.

„Én úgy gondolom, hogy az időmérő és a verseny jelentik egy nagydíj alapját. Ugyanakkor azt gondolom, a sprintfutamok érdekesek voltak tavaly. Viszont a formátum nem volt tökéletes” – mondta a szakember.

„Ha viszont nem próbálunk ki valamit, soha nem fogjuk megtudni, hogy működik-e. Azt gondolom, van néhány dolog, amit lehetne másképp csinálni, hogy izgalmasabb és érdekesebb legyen.”

„De most már kezd nagyon késő lenni, és nagyon hamar döntést kell hozni a kérdésben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!