Horner: Mihamarabb dönteni kell a sprintfutamokról! - F1VILÁG.HU

Horner: Mihamarabb dönteni kell a sprintfutamokról!

Mihamarabb döntést kell hoznia a Forma-1-nek a 2022-es idényre tervezett sprintfutamokkal kapcsolatban – mondja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Azt követően, hogy tavaly három versenyhelyszínen is alkalmazták az új formátumot, a tervek szerint idén 6 nagydíjon is sprintfutamot tartanának szombaton, a hagyományos kvalifikáció helyett.

A 2022-es idényre azonban néhány módosítást azért végrehajtanának: változtatnának például a pontrendszeren, sőt, felmerült, hogy a sprintfutam végeredménye semmiféle hatással nem lenne a vasárnapi versenyre.

 

Az elmúlt hetekben azonban vita támadt a Forma-1-es csapatok között – méghozzá az anyagiak miatt. Néhány nagycsapat ugyanis azt szeretné, ha a tervezettnél több pénzt kapnának a sprintfutamos hétvégéken, ezzel azonban a riválisok nem értenek egyet. Erről részletesebben ebben a cikkben írtunk.

Ha nem sikerül mihamarabb megoldást találni, az sem kizárt, hogy az előttünk álló idényben nem tudnak sprintfutamos hétvégéket rendezni.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner támogatja a formátumot, noha azt ő is elismeri, lehetne még javítani rajta. És mivel az első sprintfutamos hétvégét már az évadnyitón, Bahreinben megtartanák, a szakember szerint mihamarabb döntést kell hozni.

„Én úgy gondolom, hogy az időmérő és a verseny jelentik egy nagydíj alapját. Ugyanakkor azt gondolom, a sprintfutamok érdekesek voltak tavaly. Viszont a formátum nem volt tökéletes” – mondta a szakember.

„Ha viszont nem próbálunk ki valamit, soha nem fogjuk megtudni, hogy működik-e. Azt gondolom, van néhány dolog, amit lehetne másképp csinálni, hogy izgalmasabb és érdekesebb legyen.”

„De most már kezd nagyon késő lenni, és nagyon hamar döntést kell hozni a kérdésben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Mihamarabb dönteni kell a sprintfutamokról!
Russell a fél mezőnyön átverekedte magát az új Mercedesszel
Így áll az F1-es pontverseny a Spanyol Nagydíj után
Hamilton: A Mercedes túlszárnyalta az elvárásait Spanyolországban
Verstappen simán nyert, a Mercedesek a dobogón

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!