IMOLAGP

Horner mindent megtesz, hogy megmentse a Red Bullt

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner Szuzukában úgy nyilatkozott, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy megmentse az osztrák istállót a sorozatból való kivonulástól.


A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner Szuzukában úgy nyilatkozott, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy megmentse az osztrák istállót a sorozatból való kivonulástól.

Az energiaital-gyárosok tulajdonosa, Dietrich Mateschitz világossá tette, ha nem sikerül megállapodniuk a Ferrarival, és nem kapnak versenyképes motort 2016-ra, nem folytatják szereplésüket a Forma-1-ben.

Amennyiben így lesz, nemcsak a Red Bull, de testvércsapata, a Toro Rosso is távozik, így négy autóval kevesebb áll majd fel a rajtrácsra.

„Dietrich Mateschitz nem beszél gyakran, de amikor igen, akkor le kell ülnöd és figyelned kell” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Kissé kiábrándult a Forma-1-ből, és elég következetes a véleménye ezzel kapcsolatban. Az én feladatom pedig az, hogy megoldást találjak.”

„Nagyon elkötelezettek vagyunk az F1 iránt, komoly munkaerővel rendelkezünk, nagyon tehetséges csapatunk van, én pedig minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy egy versenyképes motort találjak a jövő évre.”

„De ha ez nem jön össze, az természetesen nagyon rizikós, mert a Red Bull Racing pozíciója más, mint a McLarené, a Williamsé vagy a Ferrarié. A Forma-1-nek meg kell térülnie marketingszempontból, ehhez pedig nem szabad, hogy a csapat korlátozva legyen a rendelkezésére álló eszközök tekintetében.”

RBR

Bár a Red Bull korábban megállapodott Bernie Ecclestone-nal abban, hogy legalább 2020-ig résztvevője marad a Forma-1-nek, Horner azt mondja, valós a veszély a kihátrálásra, hiszen a sport már nem jár akkora előnyökkel a vállalat számára, mint korábban.

„Ahogy Bernie Ecclestone sokszor mondja, a körülmények változnak – márpedig most teljesen mások a körülmények, mint akkor, amikor aláírtuk ezt a megállapodást. A mi célunk az, hogy találjunk egy megoldást. Rengeteg munka folyik emiatt most a háttérben. Van, ami nem a mi kezünkben van, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy biztosítsuk, a Red Bull 2020-ig itt lesz, és remélhetőleg még tovább is. De komoly kérdésekre kell válaszokat találni.”

A Red Bull hivatalosan még nem erősítette meg, hogy útjai különválnak a Renault-étól, Horner azonban elárulta, folyamatosak a tárgyalások a szakítással kapcsolatban.

„Pozitív egyeztetések folynak a Renault-val a háttérben. A Red Bull és a Renault pozíciója is elég világos, és remélhetőleg néhány napon belül pont kerül az ügy végére. Minden más egyelőre csak spekuláció. De vannak különböző egyeztetéseink.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!