Horner: Minél nagyobb volt a nyomás, Verstappen annál jobban teljesített - F1VILÁG.HU

Horner: Minél nagyobb volt a nyomás, Verstappen annál jobban teljesített

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint ifjú versenyzőjük, Max Verstappen az „epikus” 2021-es bajnoki küzdelem után képes volt arra, hogy szintet lépjen, ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tavaly olyan domináns teljesítményt tudott nyújtani a Forma-1-ben.
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner embrace in parc ferme following the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen első világbajnoki címét úgy szerezte meg 2021-ben, hogy egy egész szezonon át tartó, valóban emlékezetes küzdelmet vívott a Forma-1 legeredményesebb versenyzőjével, Lewis Hamiltonnal. A holland pilótának aztán 2022-ben nemigen volt ellenfele: rekordnak számító 15 versenyt nyert meg, és már a Japán Nagydíjon bebiztosította második világbajnoki elsőségét.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint látványos volt az, ahogy Verstappen a 2021-es tapasztalatokat felhasználva érettebbé vált, elmondása szerint pedig minél nagyobb volt rajta a nyomás, annál jobb teljesítményt nyújtott.

„A 2021-es idény igazán epikus volt, és szerintem bekerül a történelemkönyvekbe, mint minden idők egyik legjobb Forma-1-es szezonja” – mondta Horner. „Úgy gondolom, azzal, hogy Max átélte ezt, és végül győzedelmeskedett… Egyesek elfelejtik, hogy még mindig mennyire fiatal… Szóval azzal, hogy ezt megcsinálta 2021-ben, majd nekivágott az elmúlt idénynek, úgy gondolom, újabb lépést tett meg.”

„Véleményem szerint az elmúlt szezon során újabb szintre lépett az érettségével. Elég csak megnézni azokat a nagydíjat, amiket az év korai szakaszában nyert meg: az imolai duplázás igazán látványos volt, illetve a miami versenyzése Charles-lal [Leclerc]. Ezeken a korai versenyeken lenyűgöző kerék a kerék elleni küzdelmeket produkált.”

„És aztán csak ment tovább, mint egy metronóm, folyamatosan teljesített, és minél nagyobb nyomás volt rajta, annál jobb teljesítményt nyújtott. Volt néhány hihetetlen győzelme. A magyarországi ugrik most be, ahol be kellett vállalnia egy büntetést, és keresztülrágta magát a mezőnyön. A spái teljes dominancia volt, majd ott volt a zandvoorti hétvége is a nagy nyomással… Nagyon hosszú a lista.”

„Úgy gondolom, igazán kiemelkedően teljesített idén. Hihetetlen szezonja volt neki, és hihetetlen szezonja volt a csapatnak. És nyilván az is elég komoly eredmény volt, hogy Japánban, négy versennyel a vége előtt biztosította be a vb-címet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!