Friss hírek

Horner: Minél nagyobb volt a nyomás, Verstappen annál jobban teljesített

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint ifjú versenyzőjük, Max Verstappen az „epikus” 2021-es bajnoki küzdelem után képes volt arra, hogy szintet lépjen, ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tavaly olyan domináns teljesítményt tudott nyújtani a Forma-1-ben.

Verstappen első világbajnoki címét úgy szerezte meg 2021-ben, hogy egy egész szezonon át tartó, valóban emlékezetes küzdelmet vívott a Forma-1 legeredményesebb versenyzőjével, Lewis Hamiltonnal. A holland pilótának aztán 2022-ben nemigen volt ellenfele: rekordnak számító 15 versenyt nyert meg, és már a Japán Nagydíjon bebiztosította második világbajnoki elsőségét.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint látványos volt az, ahogy Verstappen a 2021-es tapasztalatokat felhasználva érettebbé vált, elmondása szerint pedig minél nagyobb volt rajta a nyomás, annál jobb teljesítményt nyújtott.

Hirdetés
 

„A 2021-es idény igazán epikus volt, és szerintem bekerül a történelemkönyvekbe, mint minden idők egyik legjobb Forma-1-es szezonja” – mondta Horner. „Úgy gondolom, azzal, hogy Max átélte ezt, és végül győzedelmeskedett… Egyesek elfelejtik, hogy még mindig mennyire fiatal… Szóval azzal, hogy ezt megcsinálta 2021-ben, majd nekivágott az elmúlt idénynek, úgy gondolom, újabb lépést tett meg.”

„Véleményem szerint az elmúlt szezon során újabb szintre lépett az érettségével. Elég csak megnézni azokat a nagydíjat, amiket az év korai szakaszában nyert meg: az imolai duplázás igazán látványos volt, illetve a miami versenyzése Charles-lal [Leclerc]. Ezeken a korai versenyeken lenyűgöző kerék a kerék elleni küzdelmeket produkált.”

„És aztán csak ment tovább, mint egy metronóm, folyamatosan teljesített, és minél nagyobb nyomás volt rajta, annál jobb teljesítményt nyújtott. Volt néhány hihetetlen győzelme. A magyarországi ugrik most be, ahol be kellett vállalnia egy büntetést, és keresztülrágta magát a mezőnyön. A spái teljes dominancia volt, majd ott volt a zandvoorti hétvége is a nagy nyomással… Nagyon hosszú a lista.”

„Úgy gondolom, igazán kiemelkedően teljesített idén. Hihetetlen szezonja volt neki, és hihetetlen szezonja volt a csapatnak. És nyilván az is elég komoly eredmény volt, hogy Japánban, négy versennyel a vége előtt biztosította be a vb-címet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!